Piramit Haber

Görüşmeler siyasi bir müzakere değil

Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, milletvekillerinin İmralı'da Öcalan'la görüşmesine ilişkin, ''Bu görüşmeleri siyasi bir müzakere olarak değerlendirmemek gerekiyor'' dedi.

ANKARA
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı için geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sürecin şeffaf yürütülmesini daha sağlıklı buluyoruz

Canikli, terör sorunun çözümü için gerekli görüşmelerin AK Parti öncesindeki hükümetler tarafından da yapıldığını vurguladı.

Sürecin daha şeffaf yürütülmesini sağlıklı bulduklarını belirten Canikli, ''Bütün herkesin gözü önünde, bütün milletimizin gözü önünde yürütülmesinin daha sağlıklı bir yöntem olduğunu düşünüyoruz''
diye konuştu.
Nurettin Canikli, terör örgütü PKK'nın silah bırakmaya daha yakın olduğunun söylenip, söylenemeyeceğine ilişkin bir soruya da ''Bunları göreceğiz, şu anda çok net, kesin çizgilerle tanımlamak doğru değil ama bu kadar açık bir şekilde, şeffaf bir şekilde yürütülmesinin nedenlerinden bir tanesi de belli bir noktaya gelmiş olması olarak değerlendirmek mümkündür'' yanıtını verdi. 

Hükümetimizin çabası terörü bitirmektir

Yürütülen çalışmaların kapalı kaldığı dönemlerde sürecin aleyhine yapılan açıklamalar, karalayıcı, kara propagandalarla kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini ifade eden Canikli, şunları söyledi:

''Takdir edersiniz ki son derece hassas bir konu ve bu görüşmeler devam ediyor. Burada herhangi bir spesifik nokta üzerinde durmamak lazım. Burada tekrar altının çizilmesi gereken şey terörün bitirilmesidir. Terör örgütünün ve terörün bitirilmesidir. Bütün hükümetimizin çabası budur, yapılması gerekenler bu çerçevede yapılıyor.''

BDP'nin iradesi ipotek altında

Canikli, terör örgütü PKK'nın silah bırakması için yürütülen çalışmalarla ilgili BDP'nin kendi özel, özgün iradesi olmadığını belirterek, ''Onun iradesi ipotek altındadır. BDP'nin açıklamalarını şu andaki tavırları en azından bazı yöneticilerinin ya da yetkililerinin tavırlarının çok iyi niyetli olmadığını belki biraz bir bölümüyle süreci sabote etmeye yönelik olduğunu da söylememiz mümkün''
dedi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.