Piramit Haber

Gidişat parlak bir gidişat değil

Politika

İmralı’da kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşen Abdullah Öcalan, Lice’de yaşanan olaylar ve çözüm süreciyle ilgili “Bu gidişat parlak bir gidişat değil. Sürecin birinci aşaması 1 Haziran’da tamamlandı ve ikinci aşama başlamak üzere. Süreç tek taraflı yürütülmez, adım atılmalı” dedi.

 Önceki gün İmralı’da ağabeyi Abdullah Öcalan’la görüşen Mehmet Öcalan, ağabeyinin sürece yönelik kaygılarının olduğunu söyledi.
Abdullah Öcalan’ın, görüşmede, Lice ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi:


“Lice’de bir genç, bunu herkes de gördü arkadan vurularak öldürüyor. Yine 2’si ağır olmak üzere 10 insan da orada yaralanıyor. Buradan yaşamını yitiren Medeni Yıldırım adlı gencin ailesine başsağlığı diliyorum. Hastanelerde bulunan yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu gidişat çok parlak bir gidişat değildir. Lice için hükümet üzerine düşeni yapmalı olayı araştırmalı ve aydınlatmalı.”
Öcalan ‘çözüm süreci’ ile ilgili “Ben 4 duvar arasındayım; bu şartlar içinde yapacağım bu kadardır. Birinci aşama benim için 1 Haziran’da tamamlanmıştır. İkinci aşamaya da başlamak üzereyiz, ama fazla gelişmeler olamıyor. Bu süreç tek taraflı da yürütülmez. Bu gidişat parlak gidişat değil, süreç tek taraflı da götürülmez” dedi.
“Türkiye’deki aydınlar da sürece katkı sunmalı” diyen Öcalan, “Altyapı çok sağlam olmalıdır ki, süreç yürüsün” diye konuştu. Öcalan’ın ağzında, burnunda ve boğazında yanmalardan kaynaklı olarak sağlık sorunları yaşadığını aktarıp, bağımsız doktor heyeti istedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.