Piramit Haber

“Gerçeği yansıtmıyor“

Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a atfen yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a atfen yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Sosyal medyada yer alan bazı iddialar üzerine açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, Şükür'ün istifasıyla ilgili Başbakan Erdoğan'a atfen kullanılan "Talimat üzerine istifa etmiştir yoksa kendi başına alacağı bir karar değil" ifadesinin doğru olmadığını belirtti.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Aday Belirleme Üst Kurul toplantısı sırasında Sayın Başbakan'a Hakan Şükür'ün istifa ettiği bilgisinin ulaşması üzerine, 'Talimat üzerine istifa etmiştir yoksa kendi başına alacağı bir karar değil' sözlerini sarf ettiği iddiası gerçek dışıdır. Kendisiyle görüştüm, Sayın Başbakan'ın böyle bir değerlendirmesinin olmadığını kamuoyunun bilmesi gerekmektedir" ifadesini kullandı.

"Siyasette başarılı olmanız mümkün değildir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifasına ilişkin, "Siyasette bir siyasi partiye üye olursanız, o siyasi partinin yetkili kurullarına, genel başkanının talimatlarına göre hareket ederseniz, başarılı olursunuz. Yoksa gönül bağınız olan bir takım yerlerle irtibatı devam ettirirseniz, siyasette başarılı olmanız mümkün değildir" dedi. 

Şahin, Haliç Üniversitesi ve Spornews iş birliğiyle düzenlenen "4. Uluslararası Sporun Zirvesi 2013"te, "Hizmet Onur Ödülü"nü Ceylan Inter Continental Taksim Otel'de düzenlenen törenle aldı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Hakan Şükür'ün istifasıyla ilgili soru üzerine, daha önce de partilerden ayrılan milletvekilleri olduğunu anımsatarak, şunları söyledi: 

"Bunun son halkası, bizim de çok sevdiğimiz, bundan sonra da hep seveceğimiz Hakan Şükür kardeşimiz oldu. Ancak, Hakan'ı tebrik ediyorum, çünkü diğer milletvekilleri gibi 'gördüğüm lüzum üzerine partimden ayrılıyorum' demedi. Niçin ayrıldığını, çok açık bir şekilde ifade etti. Aslında işin özeti; 'Bana emrettiler ben AK Parti'ye geldim, şimdi emrettiler ayrıldım' demektir." 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.