Piramit Haber

Fatih Çekirge: Fotoğraftan kaçmasın diye tanklar meydanda kaldı (2)

Politika

Meclis Darbeleri Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu’nda konuşan gazeteci Fatih Çekirge, 28 Şubat’ta Sincan’da yürüyen tankların fotoğraflanması ile ilgili, iki tankın meydanda kaldığını belirterek, “Tanklar meydanda kaldı, önüne gelen...

Meclis Darbeleri Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu’nda konuşan gazeteci Fatih Çekirge, 28 Şubat’ta Sincan’da yürüyen tankların fotoğraflanması ile ilgili, iki tankın meydanda kaldığını belirterek, “Tanklar meydanda kaldı, önüne gelen çekiyor. Ya bozuldu ya bozdular, fotoğraftan kaçmasın diye.” şeklinde konuştu. Komisyon Sözcüsü Milletvekili İdris Şahin’in, “İki tankın Sincan meydanında bozulduğuna inanıyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Çekirge, “İnanmıyorum.” cevabını verdi.

Meclis Darbeleri Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu’nda konuşan gazeteci Fatih Çekirge, döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sincan’dan geçen tankların fotoğraflanması ile ilgili Komisyon Başkanı Nimet Baş’ın, "Aslında tanklar Sincan’dan geçerken sizin gazetenizin çekme imkânı olmadığından, sizin için tekrar tankların Sincan'dan geçirildiği söylendi.” sorusu üzerine Çekirge, ertesi gün çıkan bir gazetede yer alan foto altını da hatırlatarak, iki tankın zaten meydanda kaldığını dile getirdi.

Çekirge, “Tanklar meydanda kalmış Cratosslot önüne gelen çekiyor zaten. Ya bozuldu ya bozdular fotoğraftan kaçmasın diye… Yani, 'hay Allah tankı kaçırdık bir daha getirin' diye bir şey yok. Yani bozuk bırakmışlar, kaçmasın diye. Bu bir şehir efsanesi. O tanklar orada zaten duruyor.” diye konuştu.

Komisyon Sözcüsü İdris Şahin’in, "İki tankın Sincan meydanında bozulduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna Çekirge, “İnanmıyorum, böyle bir şey olmaz. Zaten edilmiş bir laf var, o tankların geçişi ile ilgili.” ifadelerini kullandı.

Komisyon Başkanı Nimet Nimet Baş’ın, “Yıllarca gazetecilik yapmış biri olarak maddi durumunuz iyi mi?” şeklindeki sorusu üzerine ise Çekirge, “İki çocuğumu okutabiliyorum. Kastettiğiniz o ise demokrasi dışı hiçbir ilişkim olmadı.” diye cevap verdi. Baş, bunun üzerine, “Neyi kastedersem, onu açıklıkla, soracak durumdayım.” ifadesini kullandı. Çekirge, hiçbir fitnenin içinde bulunmadığını, 28 Şubat sürecinde gazetecilik dışında bir şey yapmadığını tekrarladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.