Piramit Haber

Esed orantısız güç kullanıyor

Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Esed orantısız güç kullanıyor, halkını katlediyor'' dedi.

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda yayınlanan ''Tarafsız Bölge'' programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akçakale'ye top mermisinin düşmesi ve ardından yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, top mermisinin ardından Türkiye ve Suriye arasında bir savaş çıkmasına ihtimal vermediğini söyledi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ''Türkiye ile savaşmak gibi yeni bir derdi başına açmak istemeyeceğini'' düşündüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, ancak top mermisinin atılmasının, Türkiye'yi savaşın içine katmak isteyen başka güçlerin provokasyonu olabileceği ihtimalinin de bulunduğunu dile getirdi.

''Türkiye'nin misillemesini doğru buldunuz mu?'' sorusuna ise Kılıçdaroğlu, ''Misilleme yapılabilir. Size bir top mermisi atılmışsa siz misilleme yapabilirsiniz. Bu uluslararası kuralların ihlali anlamına gelmez'' cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun kendisine yöneltilen sorulardan bazılarına verdiği yanıtlar şöyle:

"Esed orantısız güç kullanıyor, halkını katlediyor. Suriye'de muhaliflerin eline silahı verip, 'sen de git onları öldür' diyen de Recep Tayyip Erdoğan.
Kim savaş istiyor bu ülkede? Savaş istiyorsa AKP oy verdi, MHP Tempobet oy verdi, milletvekilleri çocuklarını göndersinler cepheye. Ne işimiz var bizim Suriye'de?
Kesinlikle Esad yönetimini savunmak, onore etmek gibi, 'Esed yönetimi doğru yaptı' demek gibi bir düşünce aklımızın ucundan geçmedi.
Hükümetin isteği 'Rejimin değişmesi değil, Esed'i göndermek', CHP'nin isteğinin ise 'Suriye'de akan kanın durması.' Kim destekliyor? Suudi Arabistan, Katar, Meşal destekliyor, Barzani destekliyor. Bu kadar. Dünyada yalnızlaşan bir Türkiye'yi, Ortadoğu'da yalnızlaşan, itibarsızlaşan bir Türkiye'yi görüyoruz. 
Bir ülkenin özgürleşmesini istemek ayrı, taraflardan birinin eline silah tutuşturup 'git kardeşini öldür' demek ayrı.
Tezkere çıkarmak demek, savaşa girmek demektir. 'Her an ben savaşa girebilirim' demektir''
Türk Silahlı Kuvvetleri savaşa hazır değil miydi? Tezkere çıkınca mı savaşa hazır oldu bunlar? Bir ülkenin ordusu varsa, dinamikse her zaman savaşa hazırdır. Caydırıcılık tezkerede değil, caydırıcılık sizin silahlı gücünüzdedir, ekonomik gücünüzdedir.
Emniyet müdürlerinin görevi nedir? Toplumun güvenliğini sağlamak. Bu söylem başlangıçta insani gibi görünse de toplumu bölen bir söylemdir."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.