Piramit Haber

Erdoğan'dan şaşırtan söz!

Politika

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla yazı yazdı.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'teki yemin töreni sonrası Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Atatürk'ün mozelesine çelenk bırakan Erdoğan daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Erdoğan'ın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazacakları da merak ediliyordu. Erdoğan, merakları boşa çıkarmadı. Erdoğan'ın Mustafa Kemal Kemal'e hitaben yazdığı yazıda daha önce söylemeyi tercih etmediği 'Atatürk' ifadesini kullandı. Daha önceki konuşmalarında 'Gazi Mustafa Kemal' ifadesini kullanmayı tercih eden Erdoğan, bu nedenle ulusalcı kesimin eleştirilerinin hedefi oluyordu. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı sıfatıyla ilk kez Ata'nın huzuruna çıktığı bugün Gazi Mustafa Kemal'e 'Aziz Atatürk' diye seslendi.
ATA'NIN HUZURUNDA SÖZ VERDİ
"Vazifeye başladığım bu ilk günde aziz milletimiz için her zamankinden fazla çalışacağıma söz veriyorum" diyen Erdoğan'ın yazısı şöyle:

"Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı, halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak görevi devralıyorum. Vefatınızı ardından cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasındaki bağlar zayıfladı. Bugün göreve başlarken bir kez daha cumhur ile başkanının, devlet ile milletin kucaklaşmasına vesile olduğunu düşünüyorum. Sizler istiklal mücadelesini başlatmış, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadele etmiştiniz. Türkiye bugün özüyle ve ruhuyla tekrar buluşmuştur. Hakimiyeti Milliye’ye her zamankinden fazla güç kazandırmıştır. Vazifeye başladığım bu ilk günde aziz milletimiz için her zamankinden fazla çalışacağıma söz veriyorum
Ruhun şad olsun."

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.