Piramit Haber

Erdoğan'a fahri doktora unvanı

Politika

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen törenle Başbakan Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi.

GAZİANTEP

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitimde teori, pratik buluşmasının başarılması gerektiğini belirterek, ''Onun için de organize sanayi bölgesi içerisine artık şunu şart koşuyoruz; organize sanayi bölgesi içerisine okulunu da yapacaksın'' dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen törenle Başbakan Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi. Törende ayrıca üniversite bünyesinde yapımı tamamlanan tesislerin de toplu açılışı gerçekleştirildi.

Başbakan Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi'ne, rektör ve yönetimine fahri doktora unvanı takdim etmelerinde dolayı teşekkür ederek, açılışı gerçekleştirilen yatırımların da Gaziantep Üniversitesi'ne, öğrencilere ve Gaziantep şehrine hayırlı olmasını diledi.

Başbakan Erdoğan'ın sözleri üzerine salondan bazı kişiler ''bir üniversite de yolda, geliyor'' diye seslendi. Bunun üzerine de Başbakan Erdoğan, ''Biri de geliyor, haberim var'' diyerek gülümsedi.

Esed ''babamı da aşacağım'' demek istiyordu

Erdoğan, Suriye'de yaşananlar nedeniyle Gaziantep'in zorlu süreçten geçtiğini söyledi.

Bu sürecin hep birlikte bir imtihan olarak görülmesi, ve bu zorlu süreçte sabırla sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan ''Eğer Suriye ile ilgili bu tahammül isteyen imtihanı başarıyla geçersek, inanın gelecek dünden çok daha iyi olacaktır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''İyi günlerimizde, yemek yiyoruz ailecek. (Beşşar Esed) 'büyüklerimizin yaptığı yanlışa ben düşemeyeceğim' diyordu. Çünkü babası da Hama'da, Humus'ta 30 bin insanın canına kıymıştı. Peki nedir bu hal? Demek ki o öyle demek istemiyordu. Herhalde o 'ben babamı da aşacağım' demek istiyordu. Şu anda çünkü yaptığı o. Babası 30 bin insanın canına kıydı, bu ise şu anda 60 bin insanın canına kıymakla kalmadı, o sadece Hama, Humus'ta yaptı, bu Suriye'nin genelinde bunu yaptı ve yapmaya da devam ediyor'' diye konuştu.

''O koltukta daha fazla oturabilmesi asla mümkün değil''

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İnsanlara çok ağır işkenceler yapıldı ve maalesef çok sayıda kadının da rejim güçleri tarafından tecavüze uğradığı gelen haberler arasında. Kendi halkına bu acıları yaşatan bir insanın, böyle bir yönetimin orada, o koltukta daha fazla oturabilmesi asla mümkün değildir.
BM Güvenlik Konseyi'nin desteği, bazı çevre ülkelerin desteğiyle şu ana kadar zulümlerine devam edebilmiş olan Esed ve arkadaşları inanıyorum ki çok kısa süre içerisinde kaçınılmaz olan sonla yüzleşecektir. O günü biz de sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah Suriye halkı zaferini ilan ettiğinde hem Suriye'de hem Türkiye-Suriye ilişkilerinde farklı bir süreç başlayacak ve bu süreç eskisinden çok daha iyi olacaktır.''

Batı güçlü Türkiye istemiyor

Erdoğan, ''Batı güçlü bir Türkiye istemiyor. Türkiye güçlendikçe Batı ne yapacağını şaşırıyor'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.