Piramit Haber

Erdoğan Mardin'de barış sürecine ilişkin çok önemli mesajlar verdi

Politika

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de toplu açılış töreninde konuştu. İşte konuşmasının önemli satır başları:

 "Hükümet olarak tarihi nitelikte bir adım attık. Türkiye'de red, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik. Doğu'nun Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmek için gerçekten çetin mücadele verdik. Artık söz sırası sizde. Süreçte sorumluluk alma sırası sizde. Biz bu adımı özellikle hanım kardeşlerimizden, annelerimizden bekliyoruz. Sizlerden şu terörün sinsi baskısına karşı çıkmanızı bekliyoruz. Siz karşı çıktığınızda inşallah işsizlik diye bir sorun kalmayacaktır. Gaziantep'te işsizlik yok dışarıdan işsiz istihdam ediyor. Çünkü terör Gaziantep'e sızamadı."
"Eğer şu terör bitsin, Tunceli'de Van'da Şırnak'ta Bitlis'te yoksulluk diye bir şey kalmayacaktır, o zaman oraya yatırım gidecektir. Yatırım gidiyor mu şimdi gitmiyor. Niye? Yatırımcı huzur arar. Riskli olan bir yere gitmez. Kendi insanlarına, dükkanlarının kepenklerini indirten teröristin olduğu yere yatırımcı gider mi? Dükkanlarının kepenklerini indiren teröristin olduğu yere yatırımcı gitmez. O insanların ekmek parasında gözü olan bu zihniyetin ülkeye bir faydası olur mu? Tehditle baskıyla kepenkler indiriliyor."

"Mardin Artuklu Üniversitesi bölgenin en canlı en renkli üniversitelerinden biri oldu. Tabele takmakla yetinmedik. Kürt dili ve anabilim dalı, Süryani dili ve anabilim dalı üzerinde mastır ve doktora öğrencileri yetiştiriyor. Önümüze çok engeller çıkartıldı. Irkçılık yapan partiler ile çok mücadele ettik. Türkiye bize destek verdi. 10 yıl önce Mardin'de üniversite kurulacak denilseydi buna hiç kimse inanmazdı. Bunu biz başardık. Türkiye arapça eğitim verecek hocalar yetişecek denilseydi kimse inanmazdı. Şu anda okullarda seçmeli olarak Kur'an-ı Kerim dersi alabiliyor. Peygamber efendimizin hayatını bilecek nesiller yetişecek. Haramı helali bilen, vatan sevgisi nedir bunu çok iyi bilecek nesiller olacak. "


"Kardeşliğimiz büyüyor. Şu terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarılması için sizin destek vermeniz gerek. Türkiye'nin önünde duran terörü söküp atacağız. Biz bu ülkede artık silahların değil fikirlerin, siyasetin konuşmasını istiyoruz."

"Savaş kolaydır, barış zordur biz zora talibiz. Silah fikri olmayanların düşüncesi olmayanların başvurduğu bir yöntemdir. "

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.