Piramit Haber

Diyanet anayasaya uygun hareket ediyor

Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ''Diyanet İşleri Başkanlığı, görevini yaparken anayasa ve kanunlara uygun hareket ediyor'' dedi.

TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sözlü sorularına, Hükümet adına yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, anayasa ve yasalar çerçevesinde toplumu din konusunda aydınlatma görevini yaptığını vurgulayarak, ''Bu görevini yaparken de anayasa ve kanunlara uygun hareket ediyor'' dedi.

Aile müşavirliği görevlendireceğiz

Bozdağ, yurt dışında yaşayan Türk ailelerden çocukların alınması sorunuyla ilgili olarak da vatandaşların yoğun yaşadığı yerlere aile müşavirlikleri görevlendireceklerini söyledi.

Ailelerinden alınan çocuklar konusunda yurt dışında yaşayan vatandaşlara hukuki yardımlar yaptıklarının altını çizen Bozdağ, büyükelçiliklerde hukuk müşavirleri olduğunu, ayrıca Türk asıllı avukatlarla da ailelere yardım ettiklerini söyledi. Bozdağ, ihtiyaç duyulması halinde avukat masrafının da başkanlık tarafından karşılandığını ifade etti.

Çocuk işçiliğiyle mücadele

Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi için Zamana Bağlı Ulusal Politika ve Program Çerçevesi hazırlandığını anlatan Bozdağ, "Hazırlanan bu programla, başta çocuk işçiliğinin en kötü biçimleri olmak üzere çocuk işçiliğinin 2005-2015 içinde önlenmesi temel hedeftir" diye konuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.