Piramit Haber

Devlet töreniyle gömülecek!

Politika

Dün ölen, 12 Eylül darbe yönetiminin lideri ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, dosyası Yargıtay'da bekletildiği için devlet töreniyle gömülecek. Evren'in vasiyetinde başka bir talep yoksa Ankara'da Devlet Mezarlığı'na gömülmesi bekleniyor.

 12 Eylül 1980 askeri darbesinin mimarı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in dün hayatını kaybetmesinin ardından nereye ve nasıl defnedileceği de tartışma konusu yaratmıştı. Uzun süredir yoğun bakımda olan ve 98 yaşında hayatını kaybeden Evren'in, eski Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı olması nedeniyle 'devlet protokolü' ile defnedilmesi; yani cenaze töreninin resmi devlet töreni ile yapılması ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki devlet mezarlığına gömülmesi gerekiyor. Ancak Kenan Evren'in 12 Eylül darbesi nedeniyle yargılandığı davada aldığı ceza nedeniyle 'devlet töreni' yapılmadan gömülmesi gerektiği yönünde görüşler de ortaya atılmıştı. Evren'in, hakkındaki dosya henüz Yargıtay tarafından onaylanmadığı için devlet töreni ile defnedileceği öğrenildi.
Bu durumda devlet töreni ile defnedilecek olan Kenan Evren’in cenazesi, vasiyetinde aksi yönde bir talebi olmaması durumunda Ankara’daki 'Devlet Mezarlığı’na gömülecek.

Ankara’da, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alan 'Devlet Mezarlığı'nda, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları ile Kurtuluş Savaşı sırasında en az tümen komutanlığı yapmış 61 komutanın mezarları yer alıyor. 1988 yılında hizmete açılan ve "anıt-park" niteliğinde olan bu mezarlık Milli Savunma Bakanlığı tarafından yönetiliyor ve halk tarafından ziyaret edilebiliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.