Piramit Haber

Deniz Baykal'a Kılıçdaroğlu şoku!

Politika

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal aylar sonra ilk kez CHP'lilere hitap etti. Toplantıda gözler Kılıçdaroğlu'nu aradı. Fakat CHP lideri Baykal'a soğuk duş yaşattı.

 CHP grubunda bugün bir sürpriz yaşadı.Deniz Baykal ilk kez CHP'lilere grupta seslendi.
Baykal, 3 yıl sonra o kürsüye çıkınca gözler CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu aradı. Fakat 113 vekilin dinlediği o konuşmaya Kılıçdaroğlu rağbet etmeyerek Baykal'a soğuk duş yaşattı. 

CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kapalı grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada "Ulus devleti yıkmak istiyorlar. Bu konuda uyanık olmalıyız'' dedi.

Deniz Baykal konuşma yaptığı grup toplantısında partisi içinde yaşanan ırkçı yaklaşımlardan hiç bahsetmedi. Baykal'ın bu tavrı parti içinde daha fazla bölünme olmasını istememesinden kaynaklandığı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU BAYKAL'I DİNLEMEDİ
Deniz Baykal'ın grup toplantısından en çok dikkat çeken detay CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun salonda bulunmamasıydı. Kılıçdaroğlu'nun aylar sonra ilk kez konuşan Baykal'ı dinlememesi dikkate değerdi.

113 MİLLETVEKİLİ KATILDI
Sabahın erken saatlerinde Meclis'e gelen Deniz Baykal, kendisine yakın milletvekilleri ile toplantı öncesinde, durum değerlendirmesi yaptı. Grup toplantısı için 40 milletvekilinin erken saatlerde gelmesi üzerine, hazırlıkların hızlandırıldığı görüldü. Dakikaların ilerlemesi üzerine, gelen vekil sayısı 113'ü buldu.

Baykal'ın isteği üzerine yapılan toplantıda, Gürsel Tekin, Adnan Keskin, Faik Tunay, Bülent Kuşoğlu, Aydın Ayaydın, Metin Lütfi Baydar, Yıldıray Sapan, Akif Hamzaçebi, Alaattin Yüksel ve Mehmet Ali Edipoğlu'nun da aralarında olduğu milletvekilleri hazır bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç da toplantının katılımcıları arasında yer aldı

İşte Baykal'ın yapmış olduğu açıklamalardan satırbaşları;

-1 Mart tezkeresinin yıldönümü geliyor. Topluma tezkereyi hatırlatalım ve sahaya inelim. Ben göreve hazırım.

- Anayasa sürecinde bizi bölmeye çalışacaklar. Birlik beraberlik içinde olalım.

- Partiyi karıştırmaya çalışacaklar. Bir arada duralım.

- Anayasa'dan Türklük kavramını çıkartmak isteyecekler. Buna izin vermeyelim.

- Mübadele anayasası, ulus devletini ver, başkanlığı al anayasasıdır. Başkanlık sistemine CHP, tüm gücüyle direnmelidir.

- Ergenekon, büyük bir yalandır, yalan da olduğu da ortaya çıkmıştır. 1 Mart yaklaşıyor, bir panel düzenleyin, herkese 1 Mart'ı anlatmalıyız.

- Ulus devlet kavramı, modası geçmiş bir kavram değildir, Türk milletini, bir arada tutan bir kavramdır. Eğer, bu konuda bir kafa karışıklığı varsa bunu gidermek CHP'nin boynunun borcudur.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.