Piramit Haber

Değişiklik CMUK'a aykırı

Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerin CMUK'a aykırı olduğunu, Yargıtay tarafından mutlaka düzeltilmesi gerektiğini bildirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerin CMUK'a aykırı olduğunu, Yargıtay tarafından mutlaka düzeltilmesi gerektiğini bildirdi.

Yalçın, yazılı açıklamasında, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikleri hatırlatarak, "Böylece valilerin; bakanlar ya da başbakanlar hakkında polisin yaptığı hırsızlık ve yolsuzluk soruşturmalarını anında öğrenmesi mümkün olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"İhbar ve şikayetler inceleme ve soruşturmaya dönüşmeden kapatılabilecektir. Bahse konu yönetmelik değişiklikleri, yolsuzluk ve hırsızlık yapan bakanlar ve başbakanları dokunulmazlık zırhına kavuşturacak cinstendir" ifadesini kullanan Yalçın, Adli Kontrol Yönetmeliği’ndeki değişikliklerin CMUK’a aykırı olduğunu Yargıtay tarafından mutlaka düzeltilmesi gerektiğini savundu.

Yalçın, şunları kaydetti:

"2005 yılında yine AKP hükümeti tarafından düzenlenen Adli Kolluk Yönetmeliği, hukuk sisteminin ve adalet mekanizmasının işlerliğini rafa kaldıracak değişikliklerle sivil cunta yönetmeliğine dönüştürülmüştür. Değişiklikler, yargıya yönelik yeni bir sivil darbe olduğu kadar, rüşvet ve yolsuzluklarla ilgili süren soruşturma sürecini rayından çıkarmaya tam teşebbüstür. Halbuki hukuk sisteminin işlerliği ve adalet terazisinin doğru tartması yürütmenin yargıya müdahalesinin önlenmesiyle mümkündür.

Son icraatıyla AKP hükümeti bağımsız olması gereken savcıların elini kolunu bağlamış, mülki idare amirlerini daha ön plana çıkarmış, muhtemel ve halen devam eden adli soruşturmaların gizliliğini alt üst ederek güvenirliliğini torpillemiştir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.