Piramit Haber

Davutoğlu SMDK heyetini kabul etti...

Politika

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, SMDK Başkanı Carba, SMDK Geçici Hükümet Başkanı Tuma ve Yüksek Askeri Konsey Başkanı İdris ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba, SMDK Geçici Hükümet Başkanı Ahmed Tuma ve Yüksek Askeri Konsey Başkanı Selim İdris'i kabul etti.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu görüşmede, bugün Paris'te ABD, İngiltere, Fransa ve Türkiye'nin (P3+1) katılımıyla gerçekleştirilecek olan dışişleri bakanları toplantısı öncesinde muhalefet temsilcilerinin görüşlerini ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini dinledi.

Konuya ilişkin karşılıklı durum değerlendirmesinin yapıldığı görüşmede, İstanbul'da devam eden SMDK Genel Kurul toplantısındaki son gelişmeler de ele alındı.

SMDK Geçici Hükümet Başkanlığı'na seçilen Ahmed Tuma'yı tebrik ederek, görevinde başarı dileyen Davutoğlu'nun, SMDK'nın temsil gücünün daha da artırılması yönündeki çabaların Türkiye tarafından takdirle karşılandığını ve Suriyeli Kürtlerin de koalisyona katılımının olumlu bir adım teşkil edeceğini belirttiği aktarıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.