Piramit Haber

Çözüm TBMM'de

Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, dokunulmazlıklara ilgili fezlekeye ilişkin,"Çözümün merkezi TBMM'dir" dedi.


BURSA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekeyle ilgili Kurtulmuş, Dokunulmazlıkla ilgili konunun meclis gündemine geldiğini anımsatan Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

'Bunu çözmenin yolu, halkımızın birliğini, dirliğini sağlamaktan geçiyor. Bunun çözüm yolu ne dağda ne Genelkurmay karargahındadır, çözümün merkezi, TBMM'dir. TBMM'deki herkes, bunun çözümüyle ilgili katkı sunmak zorunda ve terör örgütüyle arasına mesafe koymak zorundadır. Meclisin gündeminde olan bu konu inşallah hayırlı olur'' diye konuştu.

Kurtulmuş, Meclis gündeminde şu anda genel bir dokunulmazlık tartışması olmadığını, ancak böyle bir tartışmanın gündeme gelebileceğini ifade ederek, ''Geniş kapsamlı bir dokunulmazlık tartışması gündeme gelebilir. Gelir ve belki bu tartışmaların da Türkiye'ye faydası olur'' görüşünü dile getirdi.

Okul kıyafetlerine getirilen serbestlik

Okul kıyafetlerine getirilen serbestlikle ilgili de Kurtulmuş, "Ne güzel, Türkiye, birtakım kısıtlamalardan kurtuldu. Dünyada, Kuzey Kore ve belki birkaç ülke dışında hiçbir ülkede eğitimde tek tip kıyafet zorunluluğu yoktur. Bunun kalkmış olması, doğrudur" dedi.

Müsaade edin de Kur'an dersinde çocuklar başını örtsünler

Kurtulmuş, ''seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başörtüsü örtme serbestliğinin bazı kesimlerce 'Başörtüsü serbestliği getiriliyor' şeklinde algılandığının'' ifade edilmesi üzerine, şunları söyledi:

''Bunu diyenlere şunu söylerim: Tersinden okursanız da başörtüsü yasağı getiriliyor. Yani niye biz 15-20 yaşındaki çocuklarımızın başörtüsü örtmesinden korkuyoruz? Neden isteyen başörtüsünü örtmüyor? Tersinden bakarsanız Kur'an dersinde başörtüye müsaade ediliyor. Müsaade edin de Kur'an dersinde çocuklar başını örtsün kardeşim."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.