Piramit Haber

'CHP'ye bir şartla geçeriz'

Politika

'Mustafa Sarıgül CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilirse...'

İSTANBUL Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) İzmir İl Başkanı Akif Akar, Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesi halinde İzmir örgütü olarak CHP’ye katılacaklarını söyledi. Akar, Sarıgül’ün aday gösterilmemesi durumunda TDH’nin paralel örgütü Halkın Yükselişi Partisi (HYP) çatısı altında 2015 genel seçimlerine gireceklerini söyledi.
TDH İzmir İl Başkanı Akif Akar, hareketin il yöneticileri ve ilçe başkanlarıyla düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin çok ciddi bir süreçten geçtiğini, yol ayrımında olduğunu TDH olarak bu süreçte fedakarlık yapmaya hazır olduklarını belirterek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesi halinde İzmir il ve ilçe örgütlerinin CHP’ye katılacağını ifade etti. Akar, "Koltuk, makam, mevki talebimiz sözkonusu değil. Ekim ayı sonuna kadar bekleyeceğiz. CHP Parti Meclisi’nden Sarıgül’ün adaylığı kesinleşirse CHP’ye katılacağız. Gün, birleşme, bütünleşme ve kucaklaşma günüdür. Gün, ben sen değil biz olma günüdür. Sosyal demokrasi anlayışını 52 yıldan sonra iktidar kılma günüdür. Talebimiz açık ve net. Bu tarihsel ve siyasal sorumluluğun yerine getirilmesi elzem ve zorunludur" dedi. 

Akar, Sarıgül’ün aday gösterilmemesi durumunda TDH’nin paralel örgütü olan HYP çatısı altında 2015 genel seçimlerine gireceğini söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.