Piramit Haber

CHP'den tutuklu milletvekilleri hakkında yazılı bildiri

Politika

CHP, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından 8 milletvekilinin tutukluluğuna ilişkin yapılan açıklamayı yayımladı. Bildiride, "Bu metnin altında imzası olan bizler, 12 Haziran 2011 seçimlerinde TBMM'ye seçilen 8 milletvekilinin devam...

CHP, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından 8 milletvekilinin tutukluluğuna ilişkin yapılan açıklamayı yayımladı. Bildiride, "Bu metnin altında imzası olan bizler, 12 Haziran 2011 seçimlerinde TBMM'ye seçilen 8 milletvekilinin devam eden tutukluluk hallerini en güçlü şekilde kınıyor ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz." deniliyor.

Üç farklı siyasi partiye mensup 8 milletvekilinin kendilerine karşı devam eden mahkeme süreçleri nedeniyle hala tutuklu bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, bazılarının üç yıla yakın bir zamandır hapiste olunduğu ifade ediliyor.

CHP'nin internet Mobilbahis sitesine konulan ve ingilizceden Türkçe'ye çevrilen bildiride, "Türkiye'deki meslektaşlarımızın durumunu büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Meslektaşlarımıza karşı sürdürülen uygulama, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 'Özgürlükten mahrumiyet' ilkesi ve İhtiyari Birinci protokolün 'seçme ve seçilme hakkı' ilkesiyle çelişmektedir. Ayrıca, mevcut durum, siyasi hayata katılıma dair hakları tanımlayan Birleşmiş Milletler Uluslararası Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi'ni ihlal etmektedir. Milletvekillerinin tutukluluk halleri, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi'ndeki masumiyet karinesi ilkesine de aykırı düşmektedir. Usulüne uygun olarak seçilmiş milletvekillerinin, halkın iradesi tarafından kendilerine verilmiş olan parlamento görevlerini yerine getirebilmeleri için Türkiye'deki ilgili bütün tarafları bunu sağlayacak koşulları yaratmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanılıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.