Piramit Haber

CHP'den Suriye politikasına destek

Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, "Türkiye'nin ulusal çıkarları için Suriye konusunda atılacak her hükümet adımını CHP'nin destekleyeceği kararı MYK'da oluşturulmuştur" dedi.

 ANKARA
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sürerken, gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın Bakü ziyareti dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Suriye'ye ilişkin aktardığı görüşlerin, MYK'da kapsamlı olarak ele alındığını ifade eden Koç, Erdoğan'ın Bakü'de yaptığı görüşmeler ışığında Suriye konusundaki tavrında keskin bir değişikliğin olduğunu söyledi.

Koç, Erdoğan'ın Rusya-Türkiye-İran veya Türkiye-İran-Mısır ekseninde oluşturulacak çözüm gruplarının inisiyatif alması önerisinde bulunduğunu belirtti.

Bunun önemli bir değişiklik olduğunu dile getiren Koç, şöyle devam etti:
''Türkiye'nin ulusal çıkarları için bu konuda sayın Başbakan'ın belirttiği eksenler etrafında atılacak her hükümet adımını CHP'nin destekleyeceği kararı MYK'da oluşturulmuştur. Bu destek, samimi olacaktır. Türkiye'nin ulusal çıkarları bunu gerektirmektedir. Rusya-Türkiye-İran veya İran-Türkiye-Mısır ekseninde mutlaka Suriye'deki çatışmaların, akın kanın durdurulması yönünde atılacak adımların, alınacak inisiyatifin önündeki hükümet desteğini CHP bugün açıkça ortaya koymaktadır.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.