Piramit Haber

CHP belki başkan seçtirir

Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Başkanlık sistemine geçilirse CHP bir ihtimal başkan seçtirebilir" dedi.

TRABZON

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Akçaabat ilçesinde Erol Günaydın Kültür Merkezi'nde düzenlenen, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanları 4. Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güçlü şekilde yoluna devam etmesi için sistemini değiştirmesi gerektiğine işaret etti. 

Bozdağ, "Türkiye'nin bu sistem tartışmalarını bitirip, artık sandıkta siyasi istikrarın çıktığı, hesap soranın ve hesap verenin belli olduğu ve her türlü operasyona kapalı, millete hizmet eden bir kadronun iş başına getirildiği yeni bir yapıya hem yasamanın hem yürütmenin bağımsız olduğu bir yapıya geçmesi lazımdır. Biz bu yapıya geçersek Türkiye daha güçlü olacaktır, daha ileri gidecektir ama bunu karalayan çok insanlar var, onları siz yakinen biliyorsunuz ve tanıyorsunuz. Biz bunu Türkiye'nin ihtiyacı için istiyoruz."

Bundan bazı partilerin rahatsızlık duyduğunu söyleyen Bozdağ, şunları kaydetti:
"Diyorum ki buradan çok net söylüyorum, başkanlık sistemine geçmezse Türkiye, CHP, iktidarı daha 50, 100 sene daha görmeyebilir ama başkanlık sistemine geçerse CHP bir ihtimal başkan seçtirebilir. Bunda daha çok şansı var. 'Neden' diyeceksiniz, örneğin sağdan iki kere üst üste başkan seçildi, başarısız oldu. O zaman vatandaş 'bir de soldan seçeyim' diyecektir. Türkiye'de solun başkan olarak yönetime gelme ihtimali, parlamenter sistemde başbakan olarak yönetime gelme ihtimalinden bana göre daha çok. Onlar boş yere arayı dereyi bekliyorlar, 27 Nisan'lara, 28 Şubat'lara bel bağlıyorlar, gerek yok. Başkanlık sistemine geçerlerse belki başarısız başkanlar çıkarsa bu ihtimal var. Bunu görmüyorlar ve değerlendirmiyorlar."

"Bozdağ, çözüm süreci içerisinde hayata geçirilecek her ne varsa milletin gözü önünde olacağını vurgulayarak, "Millete rağmen bu kadrolar bugüne kadar tek bir cümle söylemediği gibi tek bir adımda atmamıştır. Bundan sonraki süreçte de millete rağmen sözümüz de olmaz, millete rağmen adımınız da olmaz. Her şey milletin gözü önünde olur, ne olacaksa milletle beraber olur" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.