Piramit Haber

"CHP Önayak Olmalı "

Politika

BDP Eşbaşkanı Kışanak, PKK'nın çekilmeyi durdurma kararının silahlara dönüş anlamı taşımadığını, ancak böyle bir riskin de olduğunu söyledi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, KCK Yürütme Konseyi'nin, hükümetin çözüm adımı atmamasını gerekçe göstererek "PKK güçlerinin Türkiye dışına çekilmesini durdurma, ancak ateşkesi sürdürme" yönündeki kararını değerlendirirken "silahlara kolay kolay dönülmeyeceğini tahmin ettiğini" söyledi.
"KANDİL SÜRECİ İLERLETME ARZUSUNDA"
T24'e konuşan Kışanak; "Partimizin gerek İmralı'da, gerekse de Kandil'de şimdiye kadar yaptığı görüşmelerden edindiğimiz izlenim odur ki; Kandil bu süreci ilerletme arzusundadır. O nedenle geri çekilmenin durdurulmuş olması silahların devreye gireceği anlamına gelmiyor... Fakat süreçte yaşanan bu tıkanıklığı aşma konusundaki çabalar yetersiz olursa böyle bir risk de gündeme gelebilir" dedi.

"CHP ÖNAYAK OLMALI"

Ana muhalefet partisi olarak CHP'nin "demokratikleşme yönünde adımların atılmasına önayak olmasını beklediklerini" vurgulayan Kışanak, "Türkiye'de siyaset ancak böyle bir denge kazanabilir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun demokratikleşme adımları konusunda daha cesur, daha demokratik bir tutum ve yaklaşım içerisinde olmasını bekliyoruz. Eğer CHP 'demokratikleşme adımları konusunda gelin birlikte bir paket hazırlayalım, hükümeti adım atmaya zorlayalım' derse biz buna 'hayır' demeyiz" görüşünü dile getirdi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.