Piramit Haber

CHP ıslak imzalı sandık tutanaklarını istiyor

Politika

CHP, Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı başvuru ile bundan sonraki seçimlerde, tüm partilere her sandık tutanağının bilgisayar ortamında gönderilmesini istedi..

CHP, Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı başvuru ile bundan sonraki seçimlerde, tüm partilere her sandık tutanağının bilgisayar ortamında gönderilmesini istedi.

...

ANKARA - Barış Gündoğan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, parti olarak başta yerel olmak üzere, seçimlere yönelik hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi.

Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve öncelikle seçmen bilgilerini parti intraneti üzerinden yayınladıklarını ifade eden Halıcı, eksiklerin giderilmesi için de hassas bir çalışma yaptıklarını anlattı.

Parti örgütlerinin, yayımladıkları listelerin güncel olup olmadığını bu şekilde denetleyebildiğini belirten Halıcı, "Bazı yerlerde üyemiz olduğu halde, listede olmayanlar var. Eksiklikleri şimdiden gideriyoruz" dedi.

Genel seçimlerde, YSK'nın tüm sonuçları aynı zamanda siyasi partilere de aktardığını anımsatan Halıcı, "Bu önemli bir aşamaydı. Bütün parti genel merkezleri sonuçları sandık sandık bir web servisinden alabildi. Fakat bu, seçimdeki olası soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yetmiyor" dedi.

YSK'dan ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını da partilere bilgisayar ortamında göndermesini talep ettiklerini bildiren Halıcı, kurumun bu talebe olumlu yaklaştığını vurguladı.

Seçim günü, YSK'da oluşturulan bir ekibin, tutanakları tarayıp, tıpkı bir fotoğraf gibi parti genel merkezlerine geçebileceğini anlatan Halıcı, böylece partilerin sonuçları karşılaştırma imkanı bulabileceğini kaydetti. 

Halıcı, "Bu talep, partilerin sonuçlarla tutanakları karşılaştırmasına imkan verirken, seçimdeki olası soru işaretlerini ortadan kaldırmayı da sağlar" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.