Piramit Haber

Bütünleyici ve kucaklayıcı bir konuşma

Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın grup toplantısındaki konuşmasına ilişkin ''Konuşma son derece güzel. Bütünleyici, kavrayıcı, kucaklayıcı bir konuşma'' dedi...



LONDRA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde muhalefette bulunan İşçi Partisi'nin davetlisi olarak ''Çeşitlilik'' temalı akşam yemeğine katıldı ve konuşma yaptı. 

Kılıçdaroğlu, akşam yemeğinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gecede İngiltere'deki değişik kültürlere sahip kişilerin bir araya geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın grup toplantısındaki konuşmasına ilişkin, ''Konuşma son derece güzel. İçeriği dolu dolu, bütünleyici, kavrayıcı, kucaklayıcı bir konuşma'' ifadesini kullandı. Kapalı grup toplantısında Baykal'ın konuşma yapacağının daha önce kendisine iletildiğini belirten Kılıçdaroğlu, kendisinin de bu konuşmaya katılmak istediğini ancak salı günü grup toplantısında konuşması olması nedeniyle katılamadığını dile getirdi. 

Kılıçdaroğlu, ''Konuşma cuma günü olursa katılabileceğimi ifade etmiştim. Ama cuma günü Sayın Baykal, 'geç olabilir' dedi. O nedenle, salı günü yapıldı. Bir sorun yok, gayet güzel. Birliği, bütünlüğü savunan ve farklılıkları zenginlik kabul eden bir anlayıştan geldiğimiz için aramızda zaman zaman milletvekili arkadaşlarımız farklı düşünebilirler. Ama CHP'nin tüzüğü, programı, kimliği, tarihi, geçmişi belli'' diye konuştu. 

''Baykal'ın konuşmasının basına sızdırıldığı iddialarının'' anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Onu grup yönetimi düşünüyor'' yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.