Piramit Haber

Bu konuda çok çaba sarf ettim

Politika

TBMM Başkanı Çiçek, tutuklu milletvekilleri konusunda, ''Ben bu konuda çok çaba sarf ettim. Aksini söyleyen benim günahımı almış olur'' dedi.

TBMM

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Meclis bütçesi üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekilleri konusunda değindi.

Tutukluluğun hala Türkiye'de tartışılan konuların başında geldiğini belirten Çiçek, ''İşin siyasi ve hukuki yönünü örtüştürmediğimizde bunu siyaseten söylem konusu yapıyoruz. Ben de yaptım, söyledim. 10 defa söylemek yerine 15 defa söylemek fayda getirecekse her sabah isterseniz burada toplanıp söyleyelim'' dedi. 

CHP'li Aslanoğlu'nun ''söyleyelim'' demesi üzerine Çiçek, şöyle konuştu:

''Lafın tamamı deliye söylenir. Bir defa söylersiniz, karşı taraf anlar, anlamayacaksa 10 defa söylersiniz. Bir kısım konular var ki davulla, zurnayla, herkese duyurarak yapılmaz. Zemini, imkanları yoklarsınız, çaba gösterirsiniz. Bazen de böyle olması gerekir. Eğer işin tabiatında bir nezaket, hassasiyet varsa...Ben bu konuda çok çaba sarf ettim. Aksine söyleyen benim günahımı almış olur. Neticede belli noktalarda zorluklarla karşılaştık. 
Bu zorluklardan birini söyleyeyim; adına Ergenekon davası denilen, ben demiyorum, kamuoyunda öyle algılandığı için. Bu konuda AİHM'e iki müracaat oldu. Oradan çıkan kararlar, bizim anladığımız tarzda, bizim düşüncemizi, temennimizi kuvvetlendiren, doğrulayacak kararlar olmadı. Maalesef. Uzun tutukluluk süresi dahil, sözleşmeye aykırılıkla ilgili tartışma başladı. Bir kişi milletvekili olsun veya olmasın, bir kişi 2,3,4 sene tutuklu olabilir mi? AİHM'den, bizim beklentilerimizi, temennilerimizi karşılamak yerine, tam tersi iki karar çıktı.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.