Piramit Haber

Bu konu tekrar müzakere edilecek

Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun Başkanlık sistemine ilişkin çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yaptı.



ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı. 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, gazetecilerin, ''Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarını, başkanlık tartışmaları tıkamış gibi görünüyor'' sorusu üzerine, şunları söyledi :

''Anayasa Uzlaşma Komisyonu bugüne kadar birçok, pek çok madde üzerinde uzlaşma sağladı. Ama yüzde yüz uzlaşma sağladığı madde sayısı zannedersem yirmiler civarında. Bildiğim kadarıyla komisyon bir konuda yüzde yüz uzlaşma sağlamadığı zaman ilgili maddeleri bırakıp diğer maddeler üzerinde görüşme yapabiliyor. Daha sonra bütün görüşmeler bittikten sonra uzlaşma sağlanmayan maddeler üzerinde yeniden müzakere açabilecektir.
Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalarda da daha önceki diğer partilerin ileri sürdüğü görüşler üzerinde nasıl uzlaşma sağlanmadığında o maddeleri geçirip diğer maddelerin görüşülmesi temin edilirse aynı usul uygulanmıştır, yeni bir durum yoktur. 
CHP'nin de kabul görmeyen görüşleri var, BDP'nin var, MHP'nin var. Yani AK Parti'nin de Başkanlık sistemine ilişkin görüşleri komisyonun bazı üyeleri tarafından kabul edilmemiştir. Ama müzakereler devam ediyor, çalışmalar sürecek, sonunda tekrar bu konu müzakere edilecektir.'' 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.