Piramit Haber

Böyle bir ifadeyi bir genel başkan kullanamaz

Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, muhalefet partilerinin genel başkanlarının TBMM Grup konuşmalarında, iktidara yönelik yaptıkları eleştirilerine cevap verdi...



ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Bizim köklerimizde anaların gözyaşı vardır'' tespitine katıldığını vurgulayarak, ''Vallahi doğrudur, CHP'nin köklerinde gerçekten anaların gözyaşı var'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, ''CHP, bu ülkede yurtseverlerin, namuslu insanların birleştiği, bir araya geldiği partidir'' sözlerine ilişkin Çelik, ''Bu ne demek mefhumu muhalifinde? 'CHP'de toplananların dışındakilerin namustan falan hiç haberi yok, namustan payları yok.' Böyle bir ifadeyi bir genel başkan kullanamaz. 'Bizim partililer, dürüst namuslu insanlar' diyebilirsiniz. 'Yalnız namuslu insanların toplandığı bir partidir burası' derseniz kusura bakmayın çok yadırgarım'' dedi.

Bahçeli kürsüde değişiyor

Sakin olarak nitelediği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de kürsüye çıktığı zaman farklı adam olduğunu savunan Çelik, ''Hani bu bilim kurgu filmlerinde var ya akşam ay çıktıktan sonra bir başka şekil alırsınız. Kürsüye çıktığı zaman Sayın Bahçeli o şekli alıyor ve küfrün, hakaretin, iftiranın, yalanın, dolanın haddi hesabı yok'' 

BDP ve MHP birbirine muhtaç

BDP ile MHP'nin birbirine muhtaç iki parti olduğunu belirten Çelik, ''Birbirinin teşvikçisi, tahrikçisi konumunda iki partidir bunlar'' dedi.

BDP'lilerle MHP'lilerin birbirleriyle polemiğe girmediğine dikkati çeken AK Parti Sözcüsü Çelik, şöyle devam etti:

''BDPliler, MHP'ye bir şey söylemiyorlar niye çünkü MHP onlara lazım. Sayın Bahçeli, Güneydoğu'da vatandaşa dışkı yediren zihniyet sizin zihniyetinizdi. Sizin partinizdi demiyorum bakın, sizinle aynı zihniyetti. OHAL'i sürdüren zihniyet, failleri meçhulleri yapan zihniyet, köy boşaltan, köyleri yakan zihniyet, sizinkiyle aynı zihniyetti. PKK'nın eline koz veren, PKK için malzeme oluşturan, PKK için bahaneler üreten zihniyetle Sayın Bahçeli, sizin zihniyetiniz aynıdır. Bakın bir zihniyet... O gün iktidarda olan zihniyetten söz ediyorum.''

İmralı görüşmeleri

Hüseyin Çelik, bir soru üzerine de şu an İmralı'ya yeni görüşme için kimin gideceğiyle ilgili kesinleşen bilgi olmadığını ifade ederek, İmralı'ya kimin gitmesi gerektiğiyle ilgili kararın hükümet ve Adalet Bakanlığı tarafından verileceğini, henüz Ahmet Türk veya bir başkasıyla ilgili alınmış bir karar alınmadığını söyledi.

''Şu ana kadar birilerinin ikinci kez İmralı'ya gitmemiş olması gitmeyeceği anlamına gelmez. Bu sürecin tıkandığı anlamına hiç gelmez'' diyen Hüseyin Çelik, AK Parti olarak hiçbir zaman süreci tıkayıcı olmadıklarını ve olmayacaklarını vurgulayarak, daha önce Habur konusunda attıkları iyi niyetli adımın sabote edildiğini söyledi.

Kabine revizyonu iddiaları

Hüseyin Çelik, revizyon iddialarına ilişkin, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda çok ketum olduğunu vurgulayarak, ''Köşke liste gidip Sayın Cumhurbaşkanı onaylayıncaya kadar bir tek Allah'ın kulu bilmez. Ben de Milli Eğitim Bakanı olduğumu televizyondan öğrenmiştim'' dedi. Çelik, ''kabine değişikliği olacak'' iddiaları sürdükçe de Başbakan Erdoğan'ın revizyonu geciktirebileceğini belirtti.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.