Piramit Haber

''Bizim yapacağımız şoförü değiştirmektir''

Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Gaz-fren konusunda, eğer birisi, 'gaza bas' diğeri 'frene bas' diyorsa, bizim yapacağımız şoförü değiştirmektir'' dedi.

İSTANBUL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Gaz-fren konusunda, eğer birisi, 'gaza bas' diğeri 'frene bas' diyorsa, bizim yapacağımız şoförü değiştirmektir'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Ekonomi Gazetecileri Derneği Buluşmaları'nda Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yasaklanırsa giderim

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ''10 Kasım'da Anıtkabir'de olacak mısınız?'' şeklindeki bir sorusunu, ''Ulus Meydanı'na gitmemin nedeni, yasaklandığı içindi. Yasağı kabul etmeyiz. Bayram kutlamasının yasağını kabul etmeyiz. 10 Kasımda da yasak getirilirse, yine gideceğim oraya. Yasak gelmezse, zaten vatandaşlarımız gidiyor'' şeklinde cevap verdi.

Ekonomideki ''gaz-fren'' tartışmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 
''Gaz-fren konusunda, eğer birisi, 'gaza bas' diğeri 'frene bas' diyorsa, bizim yapacağımız şoförü değiştirmektir. Doğrusu budur. Şoförün değişmediği ortamda ister gaz, ister fren sonunda seni götürüp bir tehlikeli ortamın içine sokar. Toplumun şoförü değiştirmesi lazım. Daha dengeli, daha tutarlı bir yapının olması lazım.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.