Piramit Haber

Bizim kurallarımız bellidir

Politika

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ne kadar çaba harcarsa harcasın partisiyle ilgili hiçbir açık bulamayacağını ileri sürerek, "Bizim partimizin kuralları bellidir" dedi.

ŞANGHAY

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanghay'da konakladığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

''Fransa'da öldürülen üç kadınla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın size ve partinize yönelik eleştirileri oldu. CHP içinde fikir birliği olmadığı yönünde değerlendirmeler yaptı. Neler söyleyeceksiniz'' sorusuna Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın CHP'yi izlemekten ülke sorunlarını izlemeye vakit bulamadığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Zaten sorunumuz da bu. Sen ülkeyi yönetiyorsun. Başbakansın, başbakanlık kimliğine sahip çıkman lazım. Bir ülke nasıl yönetilir, sorunları nedir, nasıl çözülür, enerjisini buraya harcaması gerekirken o her şeyi bırakmış acaba ben CHP'yi nasıl eleştiririm, açığını nasıl bulurum, ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ne kadar çaba harcarsa harcasın hiçbir açık bulamayacaktır. Bizim partimizin kuralları bellidir. İlkeleri bellidir. Kurallara, ilkelere uyanlarla yolumuza devam ederiz.''

''Halkımın sözcüsüyüm''

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Erdoğan, Fransa Devlet Başkanı'na yönelttiği soruların cevabının Çin yolunda sizden geldiğini belirterek, sizi Fransa'nın sözcülüğünü yapmakla suçladı. Tepkiniz olacak mı?'' sorusuna karşılık da şunları kaydetti:

''Ciddiye alınacak bir şey mi bu laf? Eğer beni sözcü olarak tanımlarsa ben mutluyum. Ama Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının, halkımın sözcüsüyüm. Nerede bir mazlum insan varsa, nerede sorunu olan bir insan varsa ben o insanların sözcüsüyüm. Böyle kalkıp da başka bir ülkenin sözcülüğünü yapmak bize yakışmaz. Ama kendisi bunları söyleyip kapalı kapılar ardında bazı insanlara bazı ülkelerle görüşüyorsa ben ona da iki yüzlülük derim.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.