Piramit Haber

Bizim açımızdan mahkeme bitmiştir

Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Almanya'daki NSU davasıyla ilgili, ''Tarafsız olmayan bir başkanın başkanlığında yapılacak yargılamadan adalet beklememiz düşünülemez'' dedi..

ANKARA - Sarp Özer

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) hücresiyle ilgili davanın sonucunun belli olduğunu belirterek, ''Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinin vereceği kararın bana göre bu saatten sonra bir önemi kalmamıştır'' dedi.

Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin yargılamaya henüz başlamadığını ama yargılama yapmadan yargılaması bitmiş bir mahkeme, kararı belli bir mahkeme olduğunu söyledi.

Bundan sonra yapılacak yargılamanın sadece yargılamaya ilişkin usulleri tamamlamaktan ibaret olduğuna ilişkin bir hava bulunduğunu ifade eden Bozdağ, ''Çünkü mahkeme başkanı tarafsızlığını yitirmiş bir başkandır. Tarafsız olmayan bir başkanın başkanlığında yapılacak yargılamadan bizim adalet beklememiz de düşünülemez. Bizim açımızdan bu mahkeme bitmiştir. Sadece kararı usulen bekliyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.