Piramit Haber

Birbirimize güven vermeliyiz

Politika

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Birbirimize, bu süreçten vazgeçmeyeceğimize dair güven vermeliyiz" dedi.

ESKİŞEHİR - Deniz Açık

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'de yerel gazeteciler ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 200 kişiyle bir araya geldiklerini belirterek, kentte hemen hemen herkesin barış ve kardeşlik vurgusu yaptığını kaydetti.

Devlet-toplum ilişkileri alanında sorunlu ortamlar oluştuğunu ifade eden Taşgetiren, şunları söyledi:

"Bu ister inanç aidiyeti, ister mezhep aidiyeti, ister etnik aidiyeti açısından olsun toplumun sorunlar yaşadığı konusunda ortak düşünce var. Çözümün bir bütün olarak toplumu rahatlatması gerektiği, bütün insanların hakları konusunda yeterli tatmine ulaşması konusunda bir konsensüs var.

Türkiye'de sade insanlarımızın büyük çoğunluğu süreci destekliyor. Kimse kan aksın, evlere genç cenazeleri gelsin, analar ağlasın istemiyor. Bu, 30 yıllık problemli bir süreç. Bunun tamiri 1-2 günde olmaz. Duyguların tamiri zaman alacak. Onun için dillerimizi ve konuşma tarzımızı barışa endekslememiz lazım.

Birbirimize, bu süreçten vazgeçmeyeceğimize dair güven vermeliyiz. Artık, delikanlılarımızı evermek, kızlarımızı gelin etmek için Kürtler, Türkler, Çerkezler, Lazlar, Sünniler, Aleviler bir araya gelmelidir. Bu sevinçleri çoğaltan süreci başlatmalıyız."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.