Piramit Haber

Bir başkasının içişlerinden bize ne

Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Bir başkasının içişlerinden bize ne? Suriye'de demokrasi yokmuş. Dönüp kendine baksana, kendi ülkende demokrasi var mı?'' dedi.

ANTALYA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya İl Başkanlığı'ndaki programın ardından bir süre önce kanser teşhisi konan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in eşi Havva Böcek'i evinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından bir restoranda yemek yiyen Kılıçdaroğlu, daha sonra Muratpaşa Belediyesi tarafından Varlık Mahallesi'nde yaptırılan kapalı halk pazarının açılış törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, CHP olarak Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada barış içinde yaşaması için çabalayacaklarını vurgulayarak sözlerini şöyle konuştu:

''Bir başkasının içişlerinden bize ne? Suriye'de demokrasi yokmuş. Dönüp kendine baksana, kendi ülkende demokrasi var mı? Sanki Suudi Arabistan'da demokrasi var, Katar'da demokrasi var, Suriye'de yokmuş. Parayı Suudi Arabistan veriyor, parayı Katar veriyor. Silahı da sen veriyorsun, 'Git kardeşini öldür' diye. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir olay yaşandı mı hiç? Başka bir ülkenin askerleri ellerinde silahlarla bizim ülkemize geliyorlar, burada kamp kuruyorlar. Parlamentodan izin alındı mı? Hayır. Nasıl oluyor bu? Onun için her yurttaşımın düşünmesini Bahis istiyorum. Sabah huzur içinde insanlar kalkmalı, gazetelere korkuyla bakmamalı, 'Yarın ne olacak?' diye kaygı duymalı. Biz huzurdan barıştan yana bir politika izleyeceğimize söz veriyoruz. Bizim sözümüz halkın sözüdür.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.