Piramit Haber

Biber gazıyla bayram mı kutlanır?

Politika

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında yaşananları değerlendirdi.

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katıldı.

Anıtkabir'e yürümek isteyenlere güvenlik güçlerince izin verilmemesi üzerine bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine yakışmayan bir 29 Ekim kutlaması yapıldığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, ''Halktan korkan bir iktidarla karşı karşıyayız. Halkın bayramını engellemeye çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. İlk TBMM'de milletvekili de vardı, halk da vardı. Şimdi milletvekili ile halkı koparmak istiyorlar. Hangi baskıyı yaparlarsa yapsınlar, o baskı nereden gelirse gelsin, Cumhuriyeti kutlamaktan hiçbir güç bizi engellemeyecektir'' dedi.

Sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Daha düne kadar diyorlardı ki 'Stadyumlarda bayram kutlanmaz, halkla beraber kutlamak lazım'. Halk burada, onlar stadyumda. Verdikleri söze bakın, ortaya çıkan tabloya bakın. Bu tablo Türkiye'nin yüz karası bir tablodur. Yasası var '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanacak' diye. Halk kutlamak istiyor, AKP engelliyor. Böyle bir tabloyu içimize sindiremiyoruz. Polisle, baskıyla, biber gazıyla, copla bayram mı kutlanır? Halktan korkan bir iktidar olabilir mi? Bizi bu hale getiren, kamplara ayrıştıran, bölen iktidar AKP iktidarıdır. Hangi inançtan olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun bütün yurttaşlarımın bayramını kutluyorum.''

Biber gazıyla bayram mı kutlanır?

Daha sonra parti genel merkezine geçen Kılıçdaroğlu, AA muhabirinin sorusu üzerine, Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlaması sırasında Anıtkabir'e yürümek isteyenlere müdahalede bulunulmasını doğru bulmadığını belirterek, ''Cumhuriyet Bayramı halkın bayramı. Polisle, şiddetle, biber gazıyla, tankla, topla, tüfekle ve panzerlerle bayram mı kutlanır?'' dedi.

Bayrak açmanın tekmelendiği bir bayramdı

İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, ''Bayrak açmanın tekmelendiği bir bayramı yaşadık biz. O insanların ellerinde sadece Türk bayrağı vardı, başka hiçbir şey yoktu. Devletin polisi, copu, biber gazı, panzerleri, tankı vardı'' şeklinde konuştu.

Bunun bir gösteri değil, bayram ve kutlama olduğunu belirten CHP lideri, ''Ramazan Bayramı da Kurban Bayramı da böyledir. 19 Mayıs Bayramı da böyledir, Cumhuriyet Bayramı da böyledir. Bayramlarda izin alınmaz, halk bayramları kutlar'' ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.