Piramit Haber

Beşir Atalay: Bu tezkere, bir savaş tezkeresi değil

Politika

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bu tezkere bir savaş tezkeresi değil. Bu elimizde Türkiye’nin menfaatlerini koruma, ilerde muhtemel gelişmelerde ihtiyaç olursa değerlendirmek üzere bir tezkere. Öyle bakılması lazım." dedi. Atalay, AK...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bu tezkere bir savaş tezkeresi değil. Bu elimizde Türkiye’nin menfaatlerini koruma, ilerde muhtemel gelişmelerde ihtiyaç olursa değerlendirmek üzere bir tezkere. Öyle bakılması lazım." dedi.

Atalay, AK Parti MKYK toplantısı için AK Parti binasına gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada Meclis’ten 320 oyla geçen tezkereyi değerlendirdi. Atalay, "Kabul edildi, hayırlı olsun. Gayet güzel geçti, verimli bir görüşmeydi. İyi bir görüşme oldu." dedi.

Türkiye’nin, Suriye ile ilgili bütün konularda uluslararası camia ile birlikte hareket etmenin temel öncelik olduğunu söyleyen Atalay, "Bu olaydan sonra da Dışişleri Bakanımız ve hükümetimizin önceliği uluslararası kuruluşları başta NATO ve BM olmak üzere konu üzerinde çalışmaya eğilmeye davet oldu. Toplandılar. Çok önemli bir karar alındı. NATO’nun aldığı karar çok önemli. BM ve diğer ülkelerin açıklamaları. Bu birinci plandı. Ondan sonrasıyla ilgili Türkiye zaten yeni kendi düzenlememiz çerçevesinde bu konularda misilleme Hilbet hakkını da kullanmış oldu. Şu anda oradayız." dedi.

Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tezkere bir savaş tezkeresi değil. Bu elimizde Türkiye’nin menfaatlerini koruma, ilerde muhtemel gelişmelerde ihtiyaç olursa değerlendirmek üzere bir tezkere. Öyle bakılması lazım. Başbakanın meclise tezkereyi sunuşunda da bu vardır. Caydırıcılık özelliği vardır. Türkiye’nin bu tür konularda hakkını hukukunu iyi koruması söz konusudur. Tezkereyi öyle görmek lazım."

"BM ARACI OLDU, SURİYE ÖZÜR DİLEDİ"

Suriye’nin açıklamalarının sorulması üzerine ise Atalay, "Suriye tarafı kendi yaptığını kabul ediyor ve özür diliyor. Böyle bir şey olmayacak bundan sonra diyor. Akşam BM aracı oldu BM görüştü Suriye ile. O açıklamaları yaptırmış oldular." dedi.

Top atışının devam edip etmediği konusunda ise Atalay, "Şu anda meclisten geliyoruz. Şu anda yeni bir şey var mı bilgim yok." diye konuştu. Atalay, AK Parti’nin bugün gerçekleşen ilk MKYK toplantısı konusunda ise "MYK’yı oluşturmak genel başkanımızın yetkisinde. MKYK’nın da bilgisine sunar. Bekliyoruz herhalde bugün o süreci yaşayacağız." şeklinde kaydetti.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.