Piramit Haber

BDP'liler Paris'te

Politika

"Kürdistan Enformasyon Bürosu"nda 3 kadının silahlı bir saldırı sonucu öldürülmesinin ardından Paris'e gelen BDP Genel Başkanı Demirtaş, olayda Fransız istihbaratını suçladı.

PARİS

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez isimli kadınların "Kürdistan Enformasyon Bürosu"nda dün silahlı bir saldırı sonucu öldürülmesinin ardından bugün Paris'e gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalığa hitap etti.

Fransız istihbarat birimlerinin cinayetlerde kusuru bulunduğunu ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu kadar işlek bir caddede, Fransız istihbaratının bilgisi olmadan mantar tabancasının dahi patlatılamayacağı bir yerde, kimse bize 'Fransız istihbaratının bilgisi dışında bu olay olmuştur' demesin.
Bu olay faili meçhul, faili gizli bir olay değildir. Paris'in varoşlarında bile Kürtleri izleyip istihbarat toplayan, çocuğundan kadınına, gencinden yaşlısına kadar herkes hakkında hergün fotoğraflarla, video kayıtlarıyla istihbarat toplayan Fransız istihbaratı, Paris’in merkezinde 3 Kürt kadın siyasetçinin infazından bilgisi yoktur demesin kimse bize. Ellerindeki bilgi ve belge neyse derhal kamuoyuyla paylaşmalarını bekliyoruz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.