Piramit Haber

BDP'den İmralı açıklaması

Politika

BDP, İmralı sürecini ilerletmenin ve buna azami katkı sunmanın parti için temel bir görev olduğunu bildirdi....


ANKARA 

BDP'den yapılan yazılı açıklamada, dünkü MYK toplantısında, İmralı'daki görüşmeler başta olmak üzere bazı konuların ele alındığı ve çeşitli saptamalarda bulunulduğu belirtildi.

Resmi bir heyetin İmralı'daki görüşme yapmasının ve bunun aleniyet kazanmış olmasının BDP açısından büyük önem arz ettiği kaydedilen açıklamada, ''Partimiz yüz yıllık yakıcı bir sorunu kökten çözebilmenin başlangıcı sayılabilecek bu sürece başından itibaren büyük bir sorumlulukla katkı yapmayı önüne en temel görev olarak koymuştur'' ifadeleri yer aldı.

Gelinen noktada BDP heyetinin İmralı'ya gitmesinin sürecin ilerlemesi açısından büyük önem taşıdığı ileri sürülen açıklamada, Hükümetin, sürecin ilerlememesi için çalıştığı ve bunun da vebalini BDP'ye yüklediği iddia edildi.

''Bu süreci ilerletmenin ve azami katkı sunmanın BDP için temel bir görev olduğu'' belirtilen açıklamada, BDP'nin kurumsal kimliğinin tartışılmasının hiçbir kişinin ve hiçbir kurumun yetkisinde olmadığı savunuldu. Parti yetkilileri, organları ve milletvekilleri arasında ayrım yapılmasına izin verilmeyeceği kaydedildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.