Piramit Haber

Bayramlarımız bizi birleştirmeli

Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, bu sene ilk kez bir siyasi partinin yapacağı alternatif Cumhuriyet törenleriyle ilgili, ''Bundan üzüntü duydum'' dedi.

ANKARA

AK Parti Genel Merkezi'de Kurban Bayramı dolayısıyla teşkilatla bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşma programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, bazı AK Parti Ankara milletvekilleri katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı'nı birlikte kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, ''Kurban da bizim, Cumhuriyet de bizim. Her ikisi de ortak paydamızdır, paydalarımızdır. Dinimiz nasıl milletimiz için, hepimiz için bir iman ve ahlak kaynağıysa, demokrasiyle taçlanmış olan Cumhuriyetimiz de bizim idari bakımdan yaşam biçimimizdir. Her ikisine de sahip çıkacağız, her ikisini de yaşayacağız ve yaşatacağız'' dedi.

''Bayramlarımız ancak bizi birleştirmeli''

Dini ve milli bayramların bütünleşme amaçlı olduğunu, ayrışma için kullanılmaması gerektiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

''88 yıl boyunca Ankara'da Cumhuriyet bayramları hep aynı törenlerle halkın katılımıyla hipodromda veya başka mekanlarda devlet töreniyle kutlanmıştır. Bu sene ilk kez bir siyasi partimizin öncülüğünde alternatif Cumhuriyet törenleri yapılacağını duyduk. Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak her şeyden önce bundan üzüntü duydum. Bu, bizi biraraya getirme, bütünleştirme amacına hizmet etmez. Bizi ayrıştırır. CHP'li arkadaşlarımız lütfen kusura bakmasınlar, Barış ve Demokrasi Partisi de bundan bir süre önce alternatif cuma namazları kıldırmaya başlamıştı. Bu aslında bir bölücülüktü.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.