Piramit Haber

Başkanlık değil.. Eş Başkanlık..

Politika

HDP seçim beyannamesi bugün açıklanıyor. HDP Seçim Beyannamesi'ni Eş Genel Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş açıklıyor.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ
Karamsarlık ve korkunun yerini HDP'nin heyecanı ve HDP'nun umudu yer alacak. Biz artık birbirimize güvenerek barış içinde yaşamak istiyoruz. Biz bu zenginliğin üzerinde yoksullar olarak oturmaktan bıktık. Alay edilmekten, ötekileştirilmekten usandık. Hergün silah sesi, TOMA, gaz, cop görmekten bıktık. Artık devletten, hükümetten korkmadan barış içinde yaşamak istiyoruz.

HDP'yi oluşturan Biz'ler! Ortak bir kimlikte birleşeceksek bizler için bu teklik üzerine değil, birlik üzerine inşa edilmiş bir yapı olur. İnsani değerlerimizin azalmasından utanır hale geldi. İnsanlarımızı merkeze koyarak yeni bir başlangıç yapmak zorundayız. Bu HDP'nin tarihi boyun borcudur. 

Paranın her şeyi satın alabileceği duygu ve düşünceye karşı insanımızı merkeze koyacağız. İnsan canının hiçe sayıldığı, doğanın katledildiği bu coğrafyada hala umut var diyeceğiz. Biz bütünlük bir sistem değişikliği öneriyoruz. HDP bütünlüklü bir radikal değişim öneriyor.

Ankara'nın yükseklerinden bakarak yeni bir toplumsal mühendisliğe soyunmadan, meydanlarda, tarlada, okulda, atölyede her birlikte yeni bir yapı inşa edeceğiz. 

Hiçbir şey Ankara'dan göründüğü gibi değil. Ankara'da ensesi kalınların gördüğü gibi değil hiçbir şey. 

FİGEN YÜKSEKDAĞ: KABUS GÖRMEYE BAŞLADILAR
Bu bildirgeyi biz, kadınlar, gençler, halklar oluşturduk. Bu bildirgeyi tarihimizdeki bütün direnenlerle, haklıların gücü ve aklıyla yazdık. 

Haklıların hakettiğini kazanacağı gündeyiz. Hayallerin, hayal gücünün özgürleşeceği gündür. Türkiye'yi birleştirecek ve değiştirecek gücü ayağa kaldıracağız. Halkların iktidarı kurulacak. 

Sultanın kabusu bütün Türkiye halklarının hayalidir. Onlar kabus görmeye başladılar. Daha çok kabus görecek. Biz bu hayalle yeni yaşamı inşa edecek gücü bulduk. Bildirgenin dinamiklerini de yaşama geçireceğiz. 

HDP SEÇİM BEYANNAMESİ ANA BAŞLIKLARI
Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın İstanbul'da birlikte açıklayacakları bildirgenin 12 başlığı ise şöyle olacak:

1. BİZ’LER KADINIZ
2. BİZ’LER GENCİZ
3. BİZ’LER GÖKKUŞAĞIYIZ
4. BİZ’LER ÇOCUĞUZ
5. BİZ’LER DEMOKRASİYE İNANANLARIZ
6. BİZ’LER İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARIYIZ
7. BİZ’LER HER KİMLİKTENİZ
8. BİZ’LER ÖZGÜR DÜNYAYI SAVUNANLARIZ
9. BİZ’LER DOĞANIN KORUYUCUSUYUZ
10. BİZLER GÜVENCELİ YAŞAM EKONOMİSİNİ KURACAK OLANLARIZ
11. BİZ’LER İŞÇİYİZ, EMEKÇİYİZ
12. BİZ’LER SOSYAL HAKLARIN GÜVENCESİYİZ

Sunumun ardından Demirtaş ve Yüksekdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

Toplantıda daha önce tanıtılan iki seçim şarkısına ek olarak Kardeş Türküler ve Hakan Vreskala tarafından hazırlanan iki yeni şarkı da tanıtılacak.

HDP seçim beyannamesi tam metni.jpg 

KÜRTÇE VE TÜRKÇE SUNUM

HDP Seçim Beyannamesi tanıtım toplantısında sunumlar hem Türkçe hem de Kürtçe olarak yapıldı. 

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.