Piramit Haber

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti

Politika

Eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretine ilişkin, "Diyarbakır'da olup bitenler, aslında Türkiye'nin demokratikleştikçe karşı karşıya kalacağı barış ortamını, eşitliği ve kardeşliği gösteren bir işarettir" dedi.

Dinçer, partisinin il başkanlığınca bir otelde düzenlenen 4. şura toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'yi tarif ederken hep hizmetleri öne alarak tanımladıklarını söyledi. 

Hükümetin faaliyetlerini anlatırken havaalanları, hızlı trenleri ve deniz altından geçen Marmaray gibi yüzlerce projeden bahsettiklerini aktaran Dinçer, "AK Parti'yi sadece bundan ibaret zannediyorsak partimizi anlamamış sayılırız ve eksik söylemiş oluruz" şeklinde konuştu. 

"AK Parti hareketi, özellikle yerel yönetimlerde ekoldür" diyen Dinçer, "Bu ekolün sadece gözlü görülür hizmet ürünleri değil, aynı zamanda arka planı, ahlaki ve felsefi değeri vardır. Hükümetin de cumhuriyet tarihi boyunca diğer bütün hükümetlerden ayrı üstlendiği felsefi ve ahlaki değer sistemi vardır. Bunu unuttuğumuz zaman kendimize haksızlık yapmış oluruz" ifadesini kullandı. 

Dinçer, dün akşam televizyondakilerin sadece Diyarbakır'da yaşanan gelişmeleri konuştuğunu anımsatarak, şunları söyledi: 

"Sanki bu hadise bizim 10 yıl öncesinde yapageldiğimiz faaliyetlerin dışında ve ondan bağımsız bir şeymiş gibi. Yine sanki bu hadise, 10 yıl boyunca iktidarda kaldığımız süre içinde yapacağımız faaliyetlerin parçası değilmiş gibi değerlendiriliyor. Halbuki bu meseleye baktığınızda bugüne gelene kadar 10 yıldır tarlayı ekiyor, biçiyor ve tohum atıyoruz. Sonunda bir yerde bir ürün ortaya çıkıyor. Belki bu ürün ileride daha da fazla olgunlaşacak ve bu ülke için çok daha yararlı sonuçlar doğuracak."

- "Pek çok hadiseyi yan yana gördük ve hepsini çözdük"

Türkiye'nin katı ideolojik tavırları nedeniyle dünyadaki gelişmeleri okusa bile görmezden geldiğini öne süren Dinçer, bu nedenle toplumun karşısına yeni şeyler, hedefler ve vizyonlar ortaya koyarak çıkılması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye'de Kürtçe haberlerin bir televizyon kanalında iki saat verilmesi için mücadele ettiklerini anımsatan Dinçer, "Ta o günlerden bugünlere pek çok hadiseyi yan yana gördük ve hepsini çözdük. Bu, Türkiye'de herkes için olacak olan bir şeydir" diye belirtti. 

"Diyarbakır'da olup bitenler, aslında Türkiye'nin demokratikleştikçe karşı karşıya kalacağı barış ortamını, eşitliği ve kardeşliği gösteren bir işarettir" diyen Dinçer, bunun daha da artırılması durumunda Türkiye'deki kardeşlik ortamının daha da genişleyeceğini kaydetti. 

Toplantı, basına kapalı devam etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.