Piramit Haber

Barış özgür ortamda olur

Politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, barışın ancak özgürlüğün ve demokrasinin bulunduğu bir ortamda mümkün olabileceğini söyledi...

İSTANBUL

Kılıçdaroğlu, Ordu Dernekler Federasyonu'nca (ORDEF) Feshane'de düzenlenen "Ordu Günleri"ne katıldı. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, stantları gezdi, sunulan yöresel yemeklerin tadına baktı, Ordulularla sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Ordu'ya sevgisini dile getirdi. İlkokulda öğrendiği ilk türkünün "Ordu'nun dereleri" olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Van'ın Erciş ilçesinde ilkokula başlarken Ordu'nun dereleri türküsünü öğrenmiştim, kısmet. Sonra kız kardeşim bir Ordulu ile evlendi. Dolayısıyla sizin hemşehriniz oluyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

"Kişinin inancı, kimliği ne olursa olsun, insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır. Bu topraklarda hepimiz barış içinde, huzur içinde yaşayacağız. Amacımız bu, düşüncemiz bu. Özgürlüğün olduğu bir ortamda, demokrasinin olduğu bir ortamda barış olur. İnsanların düşüncelerini özgürce dile getirdikleri bir ortamda barış olur. Bunun çabası içindeyiz. Barış olsun, huzur olsun, herkes birbirini kucaklasın. Anneler sabahleyin çocuklarını okula güler yüzle, huzur içinde göndersinler. Hiç kimsenin kaygısı, tasası olmasın. Barışı bu coğrafyada egemen kılalım, herkesle barış içinde yaşayalım."

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Yurtta da dünyada da barış istiyoruz. Bütün komşularımızla barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. En büyük arzumuz bu. Bakınız İslam coğrafyası dışında kan akan bir yer yok. Neden? Bir düşünmemiz gerekiyor? Neden İslam coğrafyasında kan akıyor? Neden bombalar patlıyor? Neden insanlar birbirini öldürüyor? Neden masum çocuklar ölüyor İslam coğrafyasında? Sormamız gereken soru bu? Neden İslam coğrafyasında bu oluyor. Eğer bu sorunun yanıtını verirsek düğümü çözmüş oluruz. Bu sorunun yanıtı, başkalarına biat etmeden, başkalarının çıkarlarını savunmadan kendi insanımızın, kendi halkımızın çıkarlarını savunacağız. Talimatı ancak ve ancak kendi milletimizden, yani Türk milletinden alacağız."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.