Piramit Haber

Bana henüz isimler gelmedi

Politika

Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek heyette yer alacak isimlerin henüz belli olmadığını belirterek, ''Bana henüz bakanım bu isimleri getirmedi. Ben de bu isimleri gazetelerde okuyorum''dedi...


ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Beştepe Hisarcıklıoğlu Camisi'nde kıldı. Namaz çıkışında cami önündeki simitçiden simit alarak cemaate dağıtan Erdoğan, gazetecilere de simit ikram etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, bir gazetecinin sorusu üzerine, yürütülen sürece ''İmralı süreci'' yerine ''çözüm süreci'' denilmesini daha isabetli olacağını kaydeden Erdoğan, ''Terörün bitirilmesine yönelik süreçte kadınlar devrede mi olacak'' sorusuna, ''Olması gerekir. Sizlerden de bunu bekliyorum'' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bugün konuşmanızda Çanakkale Şehitliği'ne ziyaretlerini yazan Diyarbakırlı çocuklar için 'terörün istismar ettiği çocuklar bunlar' dediniz ama açmadınız. Biz o çocukların, 'taş atan çocuklar' olduğunu öğrendik'' sözleri üzerine şöyle konuştu:

''Bunların içinde onlar da var ama gördükçe yapılanın ne kadar yanlış olduğunu çocukların bunu baskılar altında yaptıkları ortaya çıkıyor. Tabii bu önemli ve çocukların bu baskılardan kurtarılmak suretiyle ellerinde bu yavrularımız inşallah bilgisayarlarıyla dolaşsınlar. Kitaplarıyla kalemleriyle dolaşsınlar. Çünkü geleceğin güçlü nesillerini ancak böyle oluşturabiliriz. Geleceğin güçlü nesilleri ellerinde molotofkokteyleriyle oluşturulmaz.''

Erdoğan, İmralı'ya gidecek heyette kimlerin yer alacağına ilişkin bir soru üzerine ise ''Bana henüz bakanım bu isimleri getirmedi. Ben de bu isimleri gazetelerde okuyorum'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.