Piramit Haber

Bahçeli: Sayın Cumhurbaşkanı'nın tutumu yerinde ve makul

Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin açılışında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tutuklu milletvekilleriyle ilgili tutumumun yerinde ve makul olduğunu belirttti. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin açılışında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tutuklu milletvekilleriyle ilgili tutumumun yerinde ve makul olduğunu belirttti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, üçüncü Yasama Yılı’nda sağduyunun, barış ve uzlaşma dilinin belirleyici olmasını temenni ettiğini belirterek, bekleyen acil sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını ümit ettiğini kaydetti. Meclis'in ilk imtihanının 17 Ekim tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılması gündemde olan; Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla, sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmasını düzenleyen tezkere kararı olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi bu tezkereyi destekleyecek ve muhataplarından samimiyetle arkasında durmalarını isteyecektir. Ayrıca Yeni Yasama Yılı’na yine İstanbul Milletvekilimiz Sayın Engin Alan Bey’den mahrum bir halde başlamış bulunmaktayız. Sayın Alan maalesef sözde darbe iddiaları kapsamında esarete mahkum edilmiş ve özgürlüğü elinden alınmıştır. PKK militanları dağda, yandaşları şehirde, siyasi Betsidney uzantıları Meclis’tedir. Gelin görün ki TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası'na ve TSK Başarı Madalyası'na sahip Sayın Alan içeridedir. Suçluluğu ispat edilen, suçu sabit görülen, hain eylem ve niyetleri ayan beyan ortada duran kara vicdanlılar her tarafta cirit atmaktadır, şu talihin işine bakınız ki Sayın Alan ve arkadaşları gerçek darbe heveslilerinden ayıklanmadan mahpus haldedir." dedi.

Yeni Yasama Yılı’nda, TBMM’nin özgürlük mağduru tüm üyelerine sahip çıkmasını, haklarını ve izzet-i nefislerini savunmasını acilen beklediklerini aktaran Bahçeli, "Bunun için gerekli girişimlerin başlatılması gerektiğini bu vesileyle belirtmek istiyorum. TBMM’nin açılış konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu yönde tutum takınmasını, seçildikleri halde bu kutlu çatı altında bulunamayan bahis siteleri milletvekillerine sıcak yaklaşmasını yerinde ve makul bir tavır olarak gördüğümüzü söylemeliyim." diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.