Piramit Haber

Arınç'a Kazakistan Devlet Madalyası

Politika

ANKARAKazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'ndeki törende konuşan Büyükelçi Canseyit Tüymebayev, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 20. yılının kutlandığını belirtti.Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkenin Türkiye...

ANKARA

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'ndeki törende konuşan Büyükelçi Canseyit Tüymebayev, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 20. yılının kutlandığını belirtti.

Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Tüymebayev, bunu asla unutmayacaklarını söyledi. İki ülke ilişkilerinin her alanda ileriye gittiğini anlatan Tüymebayev, bu ilişkilere katkı sağlayan önemli devlet adamlarından Bülent Arınç'a, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev adına madalya takdim ettiklerini söyledi.

Büyükelçi Tüymebayev, daha sonra Arınç'a madalyayı taktı. 

''Unutulmayacak bir hatıra''

Bülent Arınç, bunun Modabet kendisi için unutulmayacak bir hatıra olduğunu belirterek, ''Dost ve kardeşimiz Kazakistan'ın çok değerli Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev adına madalya takdim edilmesini büyük onur ve şerefle kabul ediyorum'' dedi.

İki ülkenin dış politikada tam bir görüş beraberliği içinde olduğunu vurgulayan Arınç, ''Zira Türkiye ve Kazakistan, stratejik müttefik olarak yollarına devam ediyorlar. Her konuda birlik içinde olduklarına, birbirlerini her konuda desteklediklerine göre, bu stratejik ortaklığı çok önemli görüyorum'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.