Piramit Haber

Arınç: 3 dönem yasağı olmasaydı, Diyarbakır'dan adaylığı düşünürdüm

Politika

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır’da kendisine gösterilen ilgiye, "Allah sizden razı olsun, üç dönem yasağı olmasaydı önümüzdeki dönem 'buradan mı aday olsam?' diye düşünürdüm. Mehdi beyle( Tarım, Hayvancılık ve...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır’da kendisine gösterilen ilgiye, "Allah sizden razı olsun, üç dönem yasağı olmasaydı önümüzdeki dönem 'buradan mı aday olsam?' diye düşünürdüm. Mehdi beyle( Tarım, Hayvancılık ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker) bizim işimiz bitti. Bundan sonra yeni milletvekili arkadaşlarımız olacak." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Eğil ilçesi Ziyaret Tepe’de bulunan Hz. Zülkify, Hz. Elyas ve Nebi Harun peygamberlerinin restore edilen kabirlerinin açılışını yaptı. Peygamber kabirlerinin bulunduğu bölgede düzenlenen açılışı töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Eğil ilçesinin peygamberler beldesi olduğunu ancak Türkiye’de bunun yeterince bilinmediğini söyledi. Eğil gibi manevi bir beldenin tanıtıma ihtiyaç olduğunu anlatan Arınç, 2 milyon lira harcayarak bu bölgeni daha bir güzel bir görünüme kavuşturduklarını kaydetti. Eğil’de baraj gölünün yapılması nedeniyle ilçenin karşı tarafında kalan vatandaşların köprü talebini pankartlardan gördüğünü anlatan Arınç, "İnşallah asma bir köprü yapacağız." dedi. Arınç’ı dinlemek için gelen Eğillilerin, "Eğil seninle gurur duyuyor." şeklindeki sloganlarına Bülent Arınç, "Allah sizden razı olsun, üç dönem yasağı olmasaydı önümüzdeki dönem buradan mı aday olsam diye düşünürdüm. Mehdi beyle bizim işimiz bitti. Bundan sonra yeni milletvekili arkadaşlarımız olacak." şeklinde karşılık verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Eğil havzasında medeniyetlerin kurulduğunu ve on binlerce yıl ayakta kaldığını söyledi. Bakan Eker, "İnsan toplulukların oluşturduğu bu medeniyetlerin bir Medine’ye, Medine’nin de bir inanca ihtiyacı var. Bu hayatın bütün alanlarında böyle. Eğil bugün küçük bir ilçe Betpas ama geçmişiyle maneviyatıyla medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yer." dedi. Bakan Eker, Eğil’in daha fazla ziyaret edilmesi için geniş bir yola kavuşması gerektiğini belirterek karayolları ve ulaştırma bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ise peygamberler şehri denildiği zaman akıllara Şanlıurfa’nın geldiğini hatırlatarak, "Bunu bir eksiklik olarak görüyorum, Eğil’i tanıtırsak belge Urfa kadar ziyaretçi buraya gelecektir. Bunu bir rekabet olarak değil insanların ziyaretinin önemli olması açısından belirtiyorum” dedi. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ise peygamber kabirlerinin baraj suları altında kalması nedeniyle buraya taşındığını belirterek, "Burada 30 dönümlük bir arazi vardı. Bu projeyi buraya uyguladık. Bu coğrafya dünyanın en eski coğrafyası. Bölge müdürlüğü olarak 1 milyon 700 bin lira ödenekle bunu gerçekleştirdik." diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.