Piramit Haber

Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor..

Politika

4 vekil CHP'den isitifa etti!

 Hafta sonu gerçekleştirilecek Halkların Demokratik Partisi (HDP) kongresi öncesi, bu partiye geçecek 3 BDP milletvekili istifa etti. 4 CHP milletvekilinin de HDP’ye geçmesi yönünde görüşmeler olduğu belirtiliyor.
Yerel seçimlere doğu illerinde BDP, batı illerinde de HDP adı altında girilmesi kararının ardından HDP’yi TBMM’de temsil edecek milletvekilleri BDP’den istifa etti. HDP’ye geçecek olan Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü BDP’den ayrıldı.

BDP’li üç milletvekilinin istifasıyla BDP’nin milletvekili sayısı 26’ya düştü. BDP’den istifa eden üç ismin yanı sıra Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in de katılımıyla HDP, TBMM’de temsil edilen beşinci parti olacak.

Yeni yüzler katılacak Sebahat Tuncel, HDP’nin pazar günü yapacağı kongreyle birlikte bu partiye geçeceklerini söyledi. Ertuğrul Kürkçü ise “PM’ye yeni yüzler katılacak” dedi.

Öte yandan HDP’ye, CHP’den de katılımların olacağı konuşuluyor. CHP’de ulusalcı kanadın tavırlarından rahatsız olan 4 ismin partilerinden istifa ederek HDP’ye geçeceği bilgisi kulislere yansıdı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.