Piramit Haber

Ana muhalefet dışarıya gidiyor, Türkiye'yi şikayet ediyor

Politika

Başbakan Yardımcısı Atalay, "CHP'nin Türkiye'ye bakışı ve ana muhalefet politikası daima bu; dışarıya gidiyor, Türkiye'yi şikayet ediyor'' dedi..

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Aksaray Günleri" etkinliklerinin açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Reyhanlı'daki saldırılara ilişkin MİT ile emniyet arasında kopukluk olabileceğine dair sözleri hatırlatılınca Atalay, basında çıkan iddialar üzerine teftiş kurullarının olay yerine giderek konu ile ilgili inceleme yürüteceklerini belirtti.

"Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun Brüksel'de Başbakan Erdoğan'a ilişkin eleştirileri vardı. Esed'e benzetti Erdoğan'ı. Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın da tepkisi oldu ve ikili görüşmeyi iptal etti. Bunu nasıl yorumlarsınız" sorusuna da Atalay, şu karşılığı verdi:

"Ben nasıl yorumlayacağım? Zaten oradaki muhatabı gerekli tepkiyi gösterdi. Hem orada sözlü tepki gösterdi hem de daha önce kendisine verilen randevuyu iptal ettiler. Bunlar Avrupa Parlamentosundaki sosyalist veya sol kesimdir. Türkiye'de sosyal demokrat politika yürütüyorum diyen ana muhalefet partisine Avrupa solunun bile tutumu bu. Doğrusu bugüne kadar biz anlatmaya çalışıyorduk ama çok iyi anlaşılmıyordu. CHP'nin Türkiye'ye bakışı ve ana muhalefet politikası daima bu; dışarıya gidiyor, Türkiye'yi şikayet ediyor. ''

Atalay, şöyle devam etti:

"Ana muhalefet liderinin ve mensuplarının işi gücü Türkiye aleyhinde oralarda konuşmak. Kendi başbakanını şu anda dünyada en büyük zalimlerden biri olan, kendi vatandaşına zulmeden Suriye'nin devlet başkanıyla eş tutuyor. Böyle bir ana muhalefet lideri var. Çünkü onunla birlikte iş tutuyorlar. Milletvekilleri gidiyor o diktatörle pozlar veriyor, yardımlaşıyor."

Atalay, "Ancak, Avrupa'yı düşünürseniz Türkiye adına üzücü bir boyutu var. Türkiye'nin ana muhalefetinin Avrupa'da, üstelik kendi platformunda düştüğü durum yine biraz da Türkiye'nin aleyhinedir tabii. O açıdan da doğrusu bizar üzücü" değerlendirmesinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.