Piramit Haber

Ana dilde savunma için talimat verildi

Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakan Erdoğan'ın, ''anadilde savunma'' konusundaki çalışmanın yapılması için Adalet Bakanı'na talimat verdiğini açıkladı.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''anadilde savunma yapma'' konusunda gerekli çalışmanın yapılması için adalet bakanına talimat verdiğini açıkladı.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili, ''Bugün açlık grevlerinin eğer dayanıklarından birisi olarak ana dilde savunma yapma imkanının getirilmesi düşünülüyorsa bu konu CMK'nın 202. maddesinde yapılacak bir eklemeyle önümüzdeki günlerde esasen gerçekleştirilecektir'' dedi.

Bülent Arınç, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesi konusunda, ''Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüşmeler yapıyordu. Ancak iki sebeple görüşmeleri kesildi. Bunlardan bir tanesi avukatlarının bir kısmının başka davalar sebebiyle tutuklu veya hükümlü bulunmasıdır. İkincisi, kendi sözlerini dışarıya yanlış aksettirdiği iddiasıyla bizzat kendisi tarafından avukatlarıyla görüşmemek isteğidir'' diye konuştu.

Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş bir insanın, hakkındaki karar kesinleşmişse, o zaman avukatlarıyla bu konuda görüşmesinin uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı yoktur. Ancak o kişi başka başka sebeplerle avukat talep ederse, isteğini infazla yetkili olan Adalet Bakanlığı'mızın uygun görmesi lazım. Abdullah Öcalan herhangi bir konuda avukatlarıyla görüşmeyi arzu ederse bu imkanın Adalet Bakanlığı'nca sağlanması mümkün olabilir. Bunun imkan içerisinde olması tamamen hukuk çerçevesinde kararlaştırılacak bir konudur. Bunu ya biliyorlar ya bilmiyorlar veya bilmezden geliyorlar.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.