Piramit Haber

Alman Büyükelçi ile kritik görüşme...

Politika

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatı üzerine bakanlığa çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pöhl, Erzurum’da olduğu için dün bakanlığa gidememişti. Dün gece geç saatlerde Ankara’ya dönen Büyükelçi Pöhl’e bugün saat 15.00’de randevu verildi.

 Bu randevunun verilmesinden kısa süre sonra da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile Doha’da görüştü. İkili görüşmeden sonra yaptıkları ilk kısa açıklamada, gayet samimi bir hava içinde iki dost ve müttefik ülkenin dışişleri bakanları olarak her konuyu görüştüklerini söylemekle yetindiler. İki bakan daha sonra Doha’da yapılan Suriye’nin dostları çekirdek grup toplantısına geçtiler.
TÜRKİYE İLE “BALIKÇI” KRİZİ

Türkiye, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşmesi beklenen Pöhl’e, Merkel’in Gezi olaylarını bahene ederek Türkiye ile AB arasında üç yıl aradan sonra yeni bir müzakere başlığının açılmasını engelleyici tavrından duyulan rahatsızlığını iletecek.

Dün de Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya Dışişleri Bakanlığı’na davet edilmişti. Alman tarafı bu görüşmede AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Merkel’i hedef alan söylemleri ile Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth’a Taksim’de biber gazı sıkılması ve polis engeliyle karşılaşmasından duyulan rahatsızlığı iletmişti.
Hürriyet Haber
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.