Piramit Haber

'Alevi sitelerini yasakladığı'' iddiasına yanıt

Politika

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Meclis'te ''Alevi sitelerinin yasaklandığı'' yönündeki haber ve yorumların doğru olmadığını bildirdi.

TBMM

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede çıkan ''TBMM Alevi sitelerini yasaklamış'' başlıklı haberle ilgili şu ifadelere yer verildi:

''Adı geçen internet siteleri, 6 Aralık 2012 tarihi itibariyle uluslararası güvenlik duvarı veri tabanında 'oyun kategorisi'nde tanımlanmıştır. Bu nedenle TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından kullanılan güvenlik duvarı tarafından otomatik olarak erişimi kısıtlanmıştır. Bu durumla karşılaşan kullanıcılardan, bu siteleri kullanmak istedikleri takdirde bir form doldurmaları ve gerekli güvenlik kontrollerinin manüel olarak yapılmasını talep etmeleri istenmektedir. Haberde adı geçen site aynı gün kontrol edilmiş ve uluslararası güvenlik duvarı veri tabanlarında tutulan bilgilerinin yanlış olduğu tespit edilerek ilgili kurum uyarılmış ve Başkanlığımız tarafından hemen erişime açılmıştır. TBMM İdari Teşkilatı tarafından internet sitelerine yönelik özel sınırlama yapılması söz konusu değildir.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.