Piramit Haber

AK Partili Sağlam: 27 Mayıs’ta İnönü, ‘dışındayız’ dememiştir

Politika

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde CHP’ye yönelik 'CHP darbelerin fiilen ve fikren içerisindedir’ sözlerine destek vererek,...

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde CHP’ye yönelik 'CHP darbelerin fiilen ve fikren içerisindedir’ sözlerine destek vererek, 27 Mayıs zamanında İsmet İnönü’nün sarf ettiği sözleri hatırlattı. Sağlam, “Muhalefet tüm inkarına rağmen sol hareketler ile hep beraber olmuştur. 27 Mayıs için bile rahmetli İnönü ‘Ne içindeyiz, ne dışındayız’ demiştir. Dışındayız dememiştir, diyememiştir. Sonrasında kurulan hükümetlerde de hep CHP vardır, koalisyon vardır.” dedi.

TV8’de Erkan Tan’ın konuğu olan TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Milletvekili Kamer Genç’in BDP, MHP ve iktidar partisinin usül hatası yaptığını ifade eden sözleri üzerine Sağlam, “İç tüzük hükümleri çok açık. Ayrıca, Meclis’in görünen kısmı, televizyona yansıyan kısmı dışında bir de mutfağı var. İç tüzüğe uygun hareket etmek için bütün imkanlar hazırdır. Zorlasanız bile iç tüzüğe aykırı hareket edemezsiniz.” diye konuştu.

Çıkarılan tezkerenin hükümetin önünü açtığını, verilen yetkileri hemen kullanmak diye bir şey olmadığını belirten Sağlam, "Hiç Kolaybet kimsenin durup dururken memleketi savaşa sokmayacağını, Dışişleri Bakanımız çok net bir şekilde izah etti kamuoyuna. Böyle bir niyet yok. Bu sonucu doğuracak bir amaç da yok tezkere içerisinde. Türkiye’ye yapılanlar karşısında Türkiye yasal haklarını kullanıyor. Bu tezkere doğrudan doğruya hükümetin önünü ve elini açmak oluyor. Bunu hükümetimizin yetkilileri çok net bir şekilde açıkladılar.” diye konuştu. Kapalı oturumu, milletten birşeyler gizlemek için yapmadıklarını aktaran Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletten gizleme diye bir şey yok. Milletten gizlemediğimiz, milletin temsilcilerinden gizlemediğimiz kapalı oturumdan da belli. Ama dünya milletlerinden, söylediklerimizin dinlenmemesi gereken şeyler söylendiği için kapalı oturumlar yapılıyor.”

Akçakale'deki bombalamayı Suriye rejiminin kabullenmesine rağmen muhalefetin ‘Özgür Suriye Ordusu’nun yapmadığı ne malum’ dediğini hatırlatan Sağlam, “Dışişleri Bakanımız ve Dışişleri Komisyonu Başkanımız hangi tip toplarla ateş edildiğini, nereden edildiğinin tespit edildiğini söyledi ve Özgür Suriye Ordusu ile bu işin alakası olmadığını da söylediler. Dünya, bunu kabul etti. Suriyeli yetkili bir bakan biz bunu yaptık, özür diliyoruz dedi. Adam ‘ben yaptım’ diyor, muhalefet hala ‘Özgür Suriye Ordusu’nun yapmadığı ne malum’ diyor.” şeklinde konuştu.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.