Piramit Haber

Açlık grevleriyle alakası yok

Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ana dilde savunmaya ilişkin tasarının, açlık grevleriyle bir ilgisinin olmadığını belirterek, ''Bu tamamıyla AK Parti'nin kendi projesi'' dedi.

TBMM

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
''Anadilde savunma ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan tasarı, bu hafta komisyon gündemine gelir mi?'' sorusu üzerine, tasarının artık Meclis gündeminde, bundan sonraki sürecin Meclis'e ait olduğunu kaydetti.

''Tasarı, açlık grevindekilerin beklentisini karşılayan düzenleme mi?'' sorusuna Bozdağ, şu yanıtı verdi:
''Bu AK Parti Kongresi'nde, 30 Eylül'de bizim 'AK Parti Siyaset Vizyonu 2023 kitapçığı' içine konan taahhütlerimiz. İşin doğrusu biz bu konuda adım atacağımızı daha önceden kamuoyuna deklare etmişiz, bunu partimizin kongresinde dile getirmişiz, kitaplarda yazmışız. Yapılmasının açlık grevleriyle bir alakası yok. Bu tamamıyla AK Parti'nin kendi projesi ve biz onu hayata geçiriyoruz. Açlık grevi yapanlar bunun için yapıyorlarsa, 'AK Parti bunu yapıyor, biz grev yapmasak, yapmazdı' gibi bir düşünceyle yapıyorlarsa fevkalade yanlış yapıyorlar. Çünkü bu zaten partimizin kongresinde deklare ettiğimiz bir olaydır, açlık grevleriyle bir alakası yoktur.

Olumsuzluk olmadan sonlandırılmasını istiyoruz

Açlık grevlerinin sonlandırılmasını istediklerini ifade eden Bozdağ, Onlara şunu söylemek lazım: Siz bu çocukları, hükümlüleri, tutukluları açlığa zorladınız, şimdi grev yapıyorlar. 'İçiniz rahat mı?' diye onlara sormak lazım. Bir yandan terör örgütü bir yandan BDP bu grevlerin bitmemesi için baskı yapıyorlar. BDP'li Selahattin Demirtaş'a sormak lazım. Bunları grevlere zorladınız, grevlerden vazgeçmesinler diye uğraşıyorsunuz. Bir yandan da siz dışarıdan, 'bak biz de sizinle beraberiz' diye ayrıca onları teşvik ve tahrik etmeye devam ediyorsunuz. 'Bu insanların kendilerine zarar vermesi sizi memnun mu? ediyor' diye onlara sormak lazım'' diye konuştu.

Meclis'te konuşun

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ''BDP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını askıya alması çalışmaları nasıl etkileyecek?'' sorusu üzerine, ''BDP legal bir parti. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sı çerçevesinde faaliyet gösteriyor. Biz BDP'ye diyoruz ki 'bu yasalar çerçevesinde faaliyetlerinizi sürdürün. Meclis, Türkiye'nin her türlü sorununun konuşulduğu yer. Meclis'te konuşun ama onlar Meclis'te konuşmamaya, eylem yapmaya gidiyorlar. Milletvekilleri eylem yapmazlar, onların eylemi, sözleri ile Meclis'in kürsüsündedir. Meclis'te verilen yetkiler çerçevesinde, yapılacak çalışmalarla olur'' diye konuştu.

Beşir Atalay

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da gazetecilerin soruları üzerine, ''Gündemimizde BDP ile görüşme yok. Gerçekçi olmayan talepler karşılanmaz'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.