Piramit Haber

Açlık grevindekilere seslendi

Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç, açlık grevinde olanlara seslenerek, "Ne olur, duyuracağınız herşeyi duyurdunuz, söyleyeceğiniz herşeyi söylediniz" dedi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çırak Eğitimi ve Öğretimi Vakfı'nın düzenlediği elbise ve kırtasiye malzemesi dağıtım töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin bir soru üzerine Arınç, şunları kaydetti:
''Devam eden açlık grevlerinden ben şahsen çok büyük üzüntü duyuyorum. Sayın Başbakanımız, tamamen BDP'yi, BDP milletvekillerini muhatap alarak, onlar için birşeyler söylüyor ama açlık grevinde bulunanların da bu grevi bırakmalarını istiyor. Grup konuşması da tamamen siyasetçilere, BDP milletvekillerine yönelikti. Ama diğer arkadaşların, yani bu eylemi sürdürmek niyetinde olanların bir an evvel vazgeçmeleri gerekir. Çünkü taleplerinin haklı olanlarının büyük ölçüde karşılandığını kendileri de mutlaka biliyordur.''

Arınç, açlık grevinde olanlara şöyle seslendi:
''Kendilerinden ısrarla rica ediyorum, bu anlamsız açlık grevini sürdürerek hayatlarınızı tehlikeye atmayın. Sizler bizim için değerlisiniz. 75 milyon insanın hayatına, hayat bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Ne olur, duyuracağınız herşeyi duyurdunuz, söyleyeceğiniz herşeyi söylediniz, hayatınızı tehlikeye atıp sizi sevenleri daha büyük üzüntülere koymayın.
Sayın Başbakan şüphesiz BDP milletvekillerinin yanlışlıklarını ortaya koymak suretiyle onlara ithafen pek çok şey söylüyor. Ama açlık grevinde olanların bağımsız düşünmelerini ve karar vermelerini biz bekliyoruz.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.