Piramit Haber

Acil kimyasal silah tehlikesi görmüyoruz

Politika

Bakan Davutoğlu, Türk istihbaratının Suriye'de kimyasal silahlarla ilgili bilgi elde edip etmediğine ilişkin ''Acil bir kimyasal silah tehlikesi görmüyoruz" dedi.

HELSİNKİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için geldiği Helsinki'de Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile görüştü.

Türk istihbaratının Suriye'de kimyasal silahlarla ilgili bir bilgi elde edip etmediğinin sorulması üzerine Davutoğlu, kimyasal silah saldırısı olmadığını, ancak balistik füze tehlikesi bulunduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Maalesef 10 gün önce Suriye güçleri Şam'dan Halep'e 10 füze attı. Bu Suriye halkı için asli tehlikelerden biri. Biz bu anlamda acil bir kimyasal silah tehlikesi görmüyoruz, ama her zaman olası bir tehlike var. Bu yüzden, uluslararası toplum olarak her türlü tedbiri almak zorundayız."

Kestirmek zor, ama an meselesi

Suriye'de rejimin daha ne kadar süreceğinin sorulması üzerine Davutoğlu, "Zaman konusunda ise artık eskisinden daha da eminiz ki ve herkes de eminim bize katılıyordur, Esed rejimi artık hayatta kalamaz" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.